Ο Βασίλης 28, ο Μίλτος 23 και ο Άλκης ετών 26 είναι μόνο τρία από τα μέλη της ομάδας ΟΜΙΧΛΗ Crew. Ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Καστοριάς, έχοντας ως στόχο την αξιοποίηση όλων των δεδομένων που έχουν, λόγο της γεωγραφικής θέσης της πόλης. Υποστηρίζουν πως ο συνδυασμός βουνού και υγρού στοιχείου, σε τόσο μικρή απόσταση, είναι ό,τι καλύτερο, για να στήσεις ένα extremepark. Τόσο το χιονοδρομικό του Βιτσίου, όσο και η λίμνη στην περιοχή του ΔΗΝΑΚ, σημεία στα οποία και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις, ανέδειξαν το άθλημα του snowboard.

Με πολύ μεράκι κατάφεραν και δημιούργησαν με δικά τους έξοδα ένα DIY snowpark στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Βιτσίου, το οποίο απέχει μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Το νέο αυτό εγχείρημα πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι είχε ανταπόκριση από αρκετά νέα παιδιά τα οποία και συμμετείχαν στο χειμερινό αυτό event.

Ποια είναι η Ελληνική σνόουμπορντ σκηνή;

Το ελληνικό snowboardέχει δείξει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη ανάπτυξη από διάφορες κινήσεις των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα κάτι που θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα λόγο της γεωγραφικής της θέσης και των διαθέσιμων βουνών που έχει. Παρόλα αυτά φτάσαμε να έχουμε καταξιωμένους αθλητές οι οποίοι προσπαθούν να αναδειχτούν στο χώρο του snowboard μέσα από eventπου διοργανώνονται ανά τη χώρα και παίρνουν μέρος σαν crewή και ατομικά. Έχουν δημιουργηθεί κάποιες ομάδες ατόμων (crew) όπου δείχνουν τις δράσεις τους με αποτέλεσμα να δώσουν ένα ερέθισμα στα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα. Τέλος θα θέλαμε να κλείσουμε με την αναφορά μας στο Θέμη Λαμπρίδη, τον άνθρωπο που σκέφτηκε και πραγματοποίησε το ντοκιμαντέρ για το ελληνικό snowboard“TheThingAboutGreece”και έδωσε μια μεγάλη ώθηση στο άθλημα και στόχο τη παρακίνηση των θεατών να ασχοληθούν με το βουνό.

Ποια είναι η δράση της ομάδας;

Η ομάδα που έχουμε ασχολείται κυρίως με το snowboard όμως τον τελευταίο καιρό κάνει κι άλλες κινήσεις σε άλλους τομείς. Ξεκινήσαμε να στήνουμε ένα snowpark στο Χ.Κ. Βιτσίου στη Καστόρια και κάθε χρόνο μέσα από διάφορα event και δράσεις που έχουν να κάνουν με αθλήματα του χώρου προσπαθούμε να το αναβαθμίσουμε όσο μπορούμε. Σαν ομάδα κάνουμε το SlopeStyleEvent (https://web.facebook.com/SlopeStyle-Event-by-Omixlh-Crew )στα τέλη του Φεβρουάριου κάθε χρόνο επίσης διοργανώνουμε το XFest στη λίμνη της Καστοριάς το οποίο γίνεται στα τέλη του Ιουλίου με στόχο να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά σε αυτό τον τομέα. Η ιδέα μας ήταν να δείξουμε τι μπορεί η Καστόρια σε συνδυασμό με όρεξη από άτομα να κάνει στο θέμα των extreme-adventuresports και παράλληλα να γνωρίσουν εμάς και το τι κάνουμε σε γενικότερες γραμμές. Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα μας για περισσότερες  πληροφορίες: https://web.facebook.com/Omixlh-Snowpark Πιστεύουμε στη πόλη της Καστοριάς ότι μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο διότι συνδυάζει λίμνη και βουνό, δύο στοιχειά πολύ βασικά για τα extreme-adventuresports και επειδή σίγουρα μονή της δεν μπορεί να κάνει κάτι τα άτομα που ασχολούνται σαν εμάς σε κάποιους τομείς θέλουν να αφιερώσουν χρόνο για να κάνουν την πόλη τους να μετράει στο χάρτη και να έχει να δείξει διάφορα πράγματα στους πολίτες της και τους τουρίστες .

Υπήρχαν δυσκολίες;

Ωραία ερώτηση! Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές δεν είναι εύκολο να περάσεις σε μια πόλη ένα τρόπο ζωής που σου αρέσει και όχι μόνο να το περάσεις αλλά να τους κάνεις να θέλουν να ζουν έτσι. Ο σκοπός δεν είναι αποκλειστικά αυτός αλλά είναι  μια βάση για να αρχίσουν τα νέα παιδιά να ασχολούνται με τέτοιου είδους αθλήματα. Επειδή όπως είπαμε είμαστε μια απλή ομάδα ατόμων και τίποτα παραπάνω αυτά που σκεφτόμαστε και θέλουμε να κάνουμε δεν είναι πάντοτε εφικτά με αποτέλεσμα να  περνάμε από πολλές κριτικές και αναλύσεις μέχρι να μας δώσουν το ΟΚ οι διάφοροι φορείς έτσι ώστε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Τα χρήματα επίσης είναι μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες και η αναγνωσιμότητα  μέχρι να  πειστούν οι κατάλληλοι άνθρωποι και να σε εμπιστευτούν.

Οι δυσκολίες είναι για να μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο συνειδητοποιημένους σε αυτό που κάνουμε γι αυτό και εμείςσκεπτόμαστε να κάνουμε πιο σοβαράπράγματαχρόνο με το χρόνο.

Θα το βλέπατε επαγγελματικά;

Για να δεις κάτιτέτοιοεπαγγελματικάεπειδήασχολούμαστε με παράπολλάπράγματαταυτόχρονα (οργάνωση event ,constructionsnowpark, προβολή θετικών στοιχείων της πόλης)νομίζουμε πως θέλειμεγάλακεφάλαια και κινήσεις όχι μόνο στη Καστόριααλλάπανελλαδικά. Μακάρι μια μέρα να βρούμε τα κεφάλαια και το χρόνο να ασχοληθούμεεπαγγελματικά με αυτό που μας αρέσει, άλλωστε τι καλύτερο από το να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα!!

Ίσως στο μέλλον δημιουργήσουμε κάτι μεγαλύτερο από μια απλή ομάδα γιατί όπως είπαμε και πριν, τώρα είμαστε μια ομάδα και δεν έχουμε μεγάληυπόσταση, με μια πιο σοβαρήπαρουσία θα μπορούμε να κάνουμε αυτά που σκεπτόμαστε  και πίστεψε μας αυτά που σκεπτόμαστε είναι όντωςπολλά. Συνεχίζουμε στο ρυθμό μας και κάθε φορά θα γινόμαστε και πιο επαγγελματίες και δεν ξέρειςποτέμπορείόλο αυτό να βοηθήσει πιο πολύ στην ανάπτυξη των extreme-adventuresports και παράλληλατην πόλη της Καστοριάς.

Ποια είναι τα σχέδια για το 2016;

Για το άμεσομέλλον μας σχεδιάζουμε εδώ και καιρό το πώς θα διοργανώσουμε το XFestένα φεστιβάλ που θα κάνουμε για δεύτερηφορά στη πόλη μας όπουέχειδιάφοραextremesportsπου μπορείς να κάνεις και να δεις, όποιοιήρθανπέρσιξέρουνπερίπου τι θα δουν και φέτος με πιο πολλές εκπλήξεις από το προηγούμενο σε θέματα κατασκευών (construction), επίσης για το χειμώνα έχουμε τοSlopeStyleEventπου διοργανώνουμε στο Χ.Κ. Βιτσίου ένα eventτο οποίο έχουμε ξανακάνει και είχε τεραστία επιτυχία. Θα θέλαμε να κλείσουμε με μια αναφορά πολύ βασική που ίσως ενδιαφέρει πολλούς από τους αναγνώστες, θα προσπαθήσουμε να στήσουμε μια πολύ καλή και δύσκολη πιστά για downhillκαι ένα μικρό για αρχή dirtparkαν όλα πάνε καλά, τα οποία θα είναι συμβατά για όλους όσους θέλουν δουν και να κάνουν τα παραπάνω.

Share This