Πάσχα χωρίς αρνάκι στη σούβλα δεν γίνεται! Πιστοί στα έθιμα οι απανταχού Έλληνες θα σπεύσουν να αγοράσουν τον καλύτερο οβελία για το πασχαλινό τους τραπέζι.  Εν όψει των εορτών του Πάσχα λοιπόν, συναντήσαμε τον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης «Αρχάγγελος Μιχαήλ», κ.Θωμά Γκιάτα, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων πως είναι πανέτοιμοι να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό με τα αρίστης ποιότητας κρέατά τους.

«Περιμένουμε την αντίδραση του κόσμου και ευελπιστούμε να μας στηρίξουν για ακόμη μια χρονιά. Ήδη ο κόσμος ξεκίνησε να κάνει τις παραγγελίες του και τα τελευταία τα σφάγια  αμνοεριφίων θα έχουν παραληφθεί και τακτοποιηθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.

 Η κινητικότητα πιστεύω θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, όπως συμβαίνει και με τις τιμές μας. Αναλυτικότερα, το αρνάκι κοστίζει  8.30 ευρώ το κιλό ενώ το κατσικάκι  8,80. Στα κρεοπωλεία της πόλης θα βρουν και θα προμηθευτούν τα καλύτερα προϊόντα για να φτιάξουν  τα παραδοσιακά  φαγητά όπως το Τσιτσιλάτο που είναι συκωταριά με σπανάκι ή αλλιώς  μαγειρίτσα του φούρνου, τα μπουμπάρια αλλά και τα πιο γευστικά κρέατα σούβλας και σχάρας.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, ο κόσμος να προτιμάει τα παραδοσιακά κρεοπωλεία γιατί εγγυώνται την ποιότητα των προϊόντων τους. Θα πρέπει να αποφεύγει τα αναμφιβόλου ποιότητας αμνοερίφια από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Αφενός , έχουν χαμηλές τιμές,  αφετέρου, δεν γνωρίζουμε την προέλευση τους.

Όπως όλοι οι κλάδοι έτσι και εμείς προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις παρόλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Ο καθένας μας αποτελεί έναν κρίκο μιας αλυσίδας που μας συνδέει όλους και θα πρέπει να την στηρίξουμε και να την προσέξουμε για να μην σπάσει. Για παράδειγμα, ένας κρεοπώλης στηρίζει 4-5 κτηνοτρόφους, εκείνοι με την σειρά τους  άλλους 10 γεωργούς και πάει λέγοντας. Αν προτιμήσουμε τα πολυκατάστημα αμέσως πλήττουμε την τοπική αγορά. Έχουμε σταθερούς πελάτες, αφού το  95% μας στηρίζουν χρόνια και χάρη σ’αυτούς  επιβιώνουμε και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την προτίμηση τους.

Όσον αφορά τους πελάτες της τελευταίας στιγμής δε θα βρουν εύκολα τον οβελία, θα πρέπει να επισπεύσουν τις παραγγελίες τους  μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, καθώς τα καταστήματα μας θα είναι ανοιχτά μέχρι το απόγευμα για να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο».

Κλείσαμε την κουβέντα μας με ευχές από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης «Αρχάγγελος Μιχαήλ»,  οι οποίοι ευχήθηκαν  «Χρόνια Πολλά» και «Καλό Πάσχα» σε όλο τον κόσμο με υγεία και με το ελπιδοφόρο μήνυμα πως όλα θα πάνε καλά…

Share This