Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ, ο Άκης Μπαρούτας επιστρέφει στο μουσικό προσκήνιο με έναν νέο δίσκο που τιτλοφορείται «Επιστρέφω στη Γη» και κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα από την Puzzlemusik.

Τα τραγούδια του «Επιστρέφω στη γη» συνθέτουν μια ειλικρινή καταγραφή προσωπικών στιγμών και στοχασμών, τα οποία περιστρέφονται γύρω από τη δίνη του φαντασιακού. Σαν σύνολο δημιουργούν έναν προσωπικό κόσμο, στον οποίο όμως κανείς μπορεί να βρει ένα κομμάτι του εαυτού του ή/ και των σκέψεών του. Προπομπός του νέου δίσκου, το single 28.000, το οποίο αποτελεί την πιο ιδανική εισαγωγή του ακροατή στον νέο κόσμο που συνέθεσε ο Άκης. Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα animation video clip, το οποίο βασίστηκε στην ιδέα και υλοποιήθηκε από τη Μαρίλεια Γαβρή.

 

«Μπορεί να βρήκαμε στον Άρη νερό, μα ακόμα ψάχνουμε για αγάπη στον Γαλαξία αυτό»

Το ψηφιακό single 28.000 θα είναι διαθέσιμο για download και streaming σε iTunes, Spotify, Deezer, Google Play και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Τηρώντας την παράδοση που θέλει τα digital singles της Puzzlemusik να συνοδεύονται από ένα b-side (στα πρότυπα και με την λογική των b-sides των κυκλοφοριών σε 7” βινύλιο) το τραγούδι 28.000 συνοδεύεται από ένα instrumental mix του ίδιου τραγουδιού την οποία έκανε ο Χρήστος Μέγας. Η (σχεδόν) οργανική εκδοχή του 28.000 δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ και θα διατίθεται μόνο ψηφιακά με την παρούσα κυκλοφορία.

Στο single, καθώς και στο επερχόμενο άλμπουμ Επιστρέφω στη Γη παίζουν οι μουσικοί:

Φωνές: Άκης Μπαρούτας, Κιθάρες – Φωνές: Νίκος Δημακίδης, Μπάσο: Τόλης Δεληγιάννης, Πλήκτρα – Πιάνο: Ανθή Κύρκου, Τύμπανα – Κρουστά: Αλέκος Σπανίδης, Τσέλο: Έυη Καζαντζή

Στίχοι, Μουσική: Άκης Μπαρούτας, Ενορχήστρωση: Συμμετοχή και συνεργασία των μουσικών, Παραγωγή: Άκης Μπαρούτας, Νίκος Δημακίδης, Ηχοληψία – Μίξη: Θάνος Καζαντζής, Λεωνίδας Μπεϊλής, Μέρκος Ζήκας, Studio Polytropon, Θεσσαλονίκη, Mastering: Χρήστος Μέγας

Σχεδιασμός Εξωφύλλου – Artwork: Σοφία Τόπη

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Kυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή (download και streaming).
iTunes: https://apple.co/2BAGEvN
Spotify: http://spoti.fi/2HrttxQ
Amazon: http://amzn.to/2Fb3Y2T
Google Play: http://bit.ly/2oiUjzB
Deezer: http://bit.ly/2FcMseH
Tidal: http://bit.ly/2og8hBV


Άκης Μπαρούτας Links

Site: www.akisbaroutas.gr

Facebook: www.facebook.com/akisbaroutas

Instagram: www.instagram.com/akisbaroutas

Youtube: www.youtube.com/akisbaroutas


Puzzlemusik Links

Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label

Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik
Soundcloud: www.soundcloud.com/puzzlemusik

Επικοινωνία: info@akisbaroutas.gr

 

Share This