Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών υλοποίησε μια ακόμη συναρπαστική δράση, την έκτη κατά σειρά , με θέμα: Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία, Εγκλήματα .
Η δράση ξεκίνησε με τα παιδιά να χωρίζονται σε ομάδες. Σε κάθε ομάδα μοιράστηκε ένας γρίφος με τη βοήθεια του οποίου τα παιδιά έψαξαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και εντόπισαν τα βιβλία τα οποία χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της δράσης.

Κάθε ομάδα ξεφύλλισε με ενδιαφέρον το βιβλίο και εντόπισε τον ντετέκτιβ, το είδος του εγκλήματος και το δράστη – ένοχο. Επεξεργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο τα δεδομένα τα οποία αναδύονταν μέσα από το βιβλίο και κατάφεραν να συλλέξουν με επιτυχία τις πληροφορίες οι οποίες τους ζητήθηκαν.

Στη συνέχεια της δράσης πρωταγωνίστησε η φαντασία με την κάθε ομάδα να ζωγραφίζει κάτι σχετικό με το βιβλίο ενώ στο τέλος της δράσης κάθε ομάδα παρουσίασε όσα είχε εντοπίσει καθώς και τις ζωγραφιές της.
Μια ακόμη δημιουργική και ενδιαφέρουσα δράση έφτασε στο τέλος με τους μικρούς μας φίλους να έχουν περάσει ένα ιδιαίτερα δημιουργικό και χαρούμενο πρωινό.

Share This