Το FREE EARTH-FESTIVAL  (Φεστιβάλ Ελεύθερης Γης) των Psychedelic Freedom Fighters επαναφέρει τον  psy παλμό στην υπαίθρια φεστιβαλική σκηνή  στην Ακτή Αζάπικο μία υπέροχη παραλία στη Χαλκιδική, στην «Άγρια Δύση» της Σιθωνίας με την πιο ωραία όψη της psychedelic μουσικής !

Μια οικογενειακή συγκέντρωση για την Οικολογία, τη Μουσική και τον Πολιτισμό! 3 μουσικές σκηνές, πολιτιστικοί χώρoι, αποκλειστικές διακοσμήσεις, εκρηκτικά ηχητικά συστήματα , εκπληκτικές oοπτικοακουστικές εκπομπές, εικαστικά, καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης … και ένα παγκόσμιο μήνυμα!

Το Free Earth Festival φιλοξένησε 100 καλλιτέχνες  και χάρισε μια μοναδική εμπειρία σε  τουλάχιστον 3000 επισκέπτες!

 


 

Εμείς μπορεί να μην πήγαμε αλλά ήταν εκεί για εμάς η Αναστασία η οποία θα μας κάνει ένα…trip!

 

Οι Psychedeλάδες ;

Από την στιγμή που ξεκίνησα να ακούω Τrance, βρήκα τον εαυτό μου!

Η μουσική σε κάνει να μην σκέφτεσαι,  διεγείρει τον εγκέφαλο σου με αποτέλεσμα να ξυπνάς από τον λήθαργο της καθημερινότητας. Μπορώ να πω,  πως βρίσκεις τον εαυτό που ίσως έχεις χάσει.  Δεν είναι όμως μόνο η μουσική είναι  η γενικότερη ελευθερία, η αγάπη, η δοτικότητα,  το χαμόγελο! Στα Psycedelic Festival όλοι και όλα γίνονται ένα!
Άτομα από όλον τον κόσμο  χωρίς εθνικότητες, χρώματα, φυλές δημιουργούν για λίγες μέρες μια οικογένεια η οποία σίγουρα θα ξανάνταμωθεί και θα ανταλλάξει τα ίδια συναισθήματα την επόμενη χρονιά.
Μια παρέα και μια αγκαλιά, ένας χορός που δένει , με τα vibe να  διαχέονται στον χώρο! Κανένας δεν κρίνει, δεν κοροϊδεύει, δεν κουτσομπολεύει, δεν παρεξηγεί.
Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να αφεθείς ελεύθερος και να απελευθερωθείς από ότι έχεις στο μυαλό σου. Να μοιραστείς χωρίς να θέλεις να πάρεις! Να προγραμματίσεις τον εγκέφαλο σου να ταξιδέψει μέσω της μουσικής!
Η μουσική και ο κόσμος στο  FREE EARTH-FESTIVAL  ήταν  πραγματικά τρομερά!

 

 

Η μουσική

Γενικότερα  να σας αναφέρω πως στην Ελλάδα έχουμε  τους καλυτέρους Psycedelic dark Djs σκεφτείτε τώρα την μίξη 100 καλλιτεχνών και το αποτέλεσμα!
Τα τρία stages που υπήρχαν παίζαν ασταμάτητα με ήχο συγκλονιστικό!
Τα stages τα χωρίζω σε τρεις κατηγορίες

Dark:   σκοτεινή με γρήγορους ήχους, πολλές εναλλαγές και λιγάκι άγρια !

Full on: πιο χαλαρή στο tempo και πιο ταξιδιάρικη! Τσιριμπιμ τσιριμπομ!

Chill out : «ομαλή electronica», ήρεμη ηλεκτρονική μουσική με αργό ρυθμό και ίσως κάποια ethnic στοιχεία!

 

O Χώρος

Ο χώρος ήταν γεμάτος κιλίμια, καρεκλάκια και αράγματα! Μικροπωλητές που πωλούσαν τα δημιουργήματά  τους , ζογκλέρ,παιχνίδια και χρώματα. Από την άλλη  αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι η οργάνωση αφού αντίστοιχα φεστιβάλ στο εξωτερικό  είναι απόλυταεναρμονισμένα και προγραμματισμένα με τον χώρο, τις ανάγκες και τον κόσμο.

 

 

O Κόσμος

Μεγάλο μέρος απο τους ανθρώπους που  συμμετείχαν,  έχει υιοθετήσει έναν νομαδικό τρόπο ζωής. Γνώρισα ανθρώπους που μετακινούνται συνέχεια στον κόσμο ενώ κάποιοι  από αυτούς δεν είχαν καν σπίτι παρά μόνο ένα βαν.  Το καλύτερο κομμάτι είναι πως  όλοι είναι πολύ ανοιχτοί! Δεν γίνεται λοιπόν να μην κάνεις φίλους  από το Μεξικό μέχρι την Ινδία! Μπες στον κύκλο  και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάλεις τον αληθινό σου εαυτό,  δεν γίνεται να μην ξεδιπλωθείς, δεν γίνεται να μην γνωριστείς τον διπλανό σου!

 

 

Tα Visuals

Είμαστε χρώματα, η αύρα μας έχει χρώμα. Όπου υπάρχει χρώμα υπάρχει ομορφιά!  Από το ουράνιο τάξο μέχρι τον καφέ σου, γι’  αυτό βλέπεται τόσο χρώμα σε psy festival!

 

Το σημαντικό

Στην Ελλάδα έχουμε συνδυάσει το γεγονός πως όποιος πάει σε φεστιβάλ Psy trance  παίρνει νακρωτικά. Δεν είναι έτσι, μπορείς να πιεις απλά το ποτάκι σου!

 

 

Το «εν τέλει»

Φόρα κάτι ανάλαφρο, αφέσου και κολύμπα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες

Αναστασία 

και

FreeEarthFestival

Κ.Γ

 

Share This