To IN-EDIT Festival είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της, ανάλογα με την πόλη ή τη γλώσσα. Οι προβολές του έχουν ξεκινήσει και το μουσικόφιλο κοινό σπεύδει στις κινηματογραφικές αίθουσες, Ολύμπιον και Παύλου Ζάννα , για να παρακολουθήσει τις ιστορίες των ιερών τεράτων της μουσικής.

Το Together διάλεξε τα αγαπημένα του ντοκιμαντέρ από τη φετινή διοργάνωση και σου τα προτείνει ανεπιφύλακτα!


David Bowie- The Last Five Years 

O David Bowie δεν υπήρξε ούτε για μια ημέρα κατά τη διάρκεια της ζωής του προβλέψιμος. Κάθε του κίνηση ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε να γοητεύει, να προκαλεί, να ξεπερνάει κάθε πιθανή προσδοκία. Ίσως όμως καμία άλλη περίοδος της συναρπαστικής του ζωής δεν προκαλεί περισσότερο ενθουσιασμό, έκπληξη αλλά και ερωτήματα, όσο τα τελευταία πέντε χρόνια. Ένα ειλικρινές πορτρέτο για έναν από τους καθοριστικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα!

Grace Jones- Bloodlight and Bami

«Η σκηνή μπορεί να είναι ένα μοναχικό μέρος αλλά είναι ένα υπέροχα μοναχικό μέρος». Η νομαδική ζωή της πιο σημαντικής, διεθνώς αναγνωρίσιμης Τζαμαϊκανής είναι ένα υπόδειγμα ελευθερίας και επαγγελματισμού. Πρωτοπόρος και ίνδαλμα, η επιρροή της είναι εξίσου μεγάλη στη μουσική, τη φωτογραφία και τη μόδα και ακόμη και αν αυτό το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει αρχικά την τραγουδίστρια, μοντέλο και ηθοποιό, δεν αρκείται σε αυτά, αλλά αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της κόρης, μητέρας, αδελφής και γιαγιάς, ακολουθώντας την από την Καραϊβική μέχρι τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Score: A Film Music Documentary

Η μουσική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε κινηματογραφική παραγωγή, καθοριστικό στην ένταση των συναισθημάτων, είναι όμως πάντα «αόρατη». Αυτό το ντοκιμαντέρ, φέρνει στο φως την συχνά υποτιμημένη κινηματογραφική μουσική, συγκεντρώνοντας μερικούς από τους σπουδαιότερους συνθέτες του είδους, από τον Hans Zimmer και τον Danny Elfman στον Quincy Jones και τον Randy Newman. Μια συναρπαστική εξιστόρηση της ιστορίας της κινηματογραφικής μουσικής, σε συνδυασμό με την παρουσίαση κάποιων από τα πλέον αναγνωρίσιμα κινηματογραφικά θέματα, το ντοκιμαντέρ αυτό είναι φτιαγμένο για όσους λατρεύουν την μουσική στον κινηματογράφο.

The Rolling Stones Olé Olé Olé! A Trip Across Latin America

Το 2016 οι Rolling Stones, στα πλαίσια της περιοδείας τους, επισκέφτηκαν 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις 9 από αυτές για πολλοστή φορά, τη δέκατη και τελευταία, για πρώτη. Η ταινία αυτή παρουσιάζει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των ζωντανών τους εμφανίσεων σε καθεμιά από τις πόλεις, τις ιλιγγιώδεις προετοιμασίες και τα παρασκήνια στη διάρκεια του ταξιδιού με αποκορύφωμα το ιστορικό κλείσιμο της περιοδείας τους στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, όπου έγιναν η πρώτη ροκ μπάντα που έπαιξε ζωντανά σε ένα κοινό 1.200.000 θεατών. Πρόκειται στην ουσία για ένα ταξίδι στον κόσμο των Rolling Stpnes, ένα ταξίδι που αποθεώνει τη δύναμη του ροκ εν ρολ. Το φιλμ καταγράφει το ταξίδι, τις τοπικές κουλτούρες και τη μοναδική σχέση που έχουν οι Rolling Stones με τη Λατινική Αμερική. Ένα πορτρέτο του συγκροτήματος που παραμένει εδώ και δεκαετίες στο αποκορύφωμα της καριέρας του, χορτασμένο και την ίδια στιγμή γεμάτο δίψα για νέες περιπέτειες.

Λπ

Το έργο της Λένας Πλάτωνος, μιας σημαντικής φιγούρας της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής με ριζοσπαστικές δουλειές που αποδείχθηκαν μπροστά από την από την εποχή τους, ακούγεται ολοένα περισσότερο διεθνώς χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της και στα remix των τραγουδιών της. Με τη βοήθεια συνεργατών, φίλων και σημερινών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η ταινία επιστρέφει στην εποχή που δημιουργήθηκαν αυτοί οι επαναστατικοί δίσκοι.

 

ΙNFO:

INEDIT THESSALONIKI EDITION 2018
18-22 Απριλίου
Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας

Παρακολουθήστε όλα τα νέα του InEdit Greece εδώ:
επίσημη ιστοσελίδα: www.inedit.gr
Facebook page: www.facebook.com/InEditGreece
Facebook Event: www.facebook.com/events/1955664604476236
Instagram: instagram.com/ineditgreece

Share This