Με μια γιορτή  εγκαινιάζει τη δράση και επέκτασή της η Egnatia Aviation στην πόλη της Κοζάνης με καλεσμένο τον Στέλιο Ρόκκο στην Κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Η  Σχολή Εκπαίδευσης Πιλότων Αερογραμμών Egnatia Aviation θέλοντας να ανταποδώσει τη θερμή υποδοχή που έδειξε η πόλη της Κοζάνης, καλεί τους πολίτες να γιορτάσουν μαζί της σε μια μοναδική συναυλία.

 

 

Οι 52 υποψήφιοι πιλότοι καταφθάνουν σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου στην Κοζάνη για να ξεκινήσουν τα μαθήματα στην εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Egnatia Aviation και η εκπαίδευση τους αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Η εταιρία που έχει έδρα την Καβάλα, επεκτείνει τις δραστηριότητές της, επιλέγοντας το αεροδρόμιο  της Κοζάνης όπου θα κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις της σε μια έκταση 2000 στρεμμάτων, επενδύοντας  κεφάλαια ύψους 7,5 εκ €  «εκμεταλλευόμενη» το αεροδρόμιο «Φίλιππος» στην Κοζάνη το  δεύτερο από το τέλος σε επιβατική κίνηση μετά το αντίστοιχο της Κάσου δίνοντάς του νέα πνοή.

 

 

Η Egnatia Aviation, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία στην Ευρώπη  και η πρώτη στην Ελλάδα, έχει ήδη εγκατασταθεί στην πόλη της Κοζάνης για να εκπαιδεύσει τους υποψήφιους πιλότους για λογαριασμό της Iraqi Airways,  με τους πρώτους εκπαιδευόμενους να ξεκινούν τα θεωρητικά μαθήματα, τις επόμενες ημέρες ενώ η πρακτική εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο 2019 ενώ θα ολοκληρώσει  το σύνολο του προγράμματος εκπαίδευσης των πιλότων της μεγαλύτερης Ιρακινής εταιρίας,στα τέλη του έτους για να ακολουθήσει η εκπαίδευση πιλότων άλλης εταιρίας.

Η διαμονή των εκπαιδευτών και των εκπαιδευόμενων στην πόλη, που θα διαρκέσει για 17 μήνες, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής. Άλλωστε γι’ αυτό ξεκίνησε ήδη  μία συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο μπορεί να διαθέσει εκπαιδευτές καθώς ένας μηχανολόγος μηχανικός, μπορεί μετά από μία σύντομη εκπαίδευση, να γίνει εκπαιδευτής των πιλότων.

Η Σχολή Εκπαίδευσης Πιλότων στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης εκτιμάται ότι θα έχει αναπτυχθεί πλήρως σε δύο χρόνια. Το στοίχημα ωστόσο για την Κοζάνη είναι αυτή η Σχολή να αποτελέσει το εφαλτήριο για την διεύρυνση του εκπαιδευτικού έργου προσωπικού αεροπορικών εταιριών. Στόχος είναι μετά τη Σχολή Εκπαίδευσης Πιλότων, να δημιουργηθεί Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών και Σχολή Αεροσυνοδών.

 

 

Στη συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Λυμπεράκης, ένας εκ των ιδιοκτητών υπογράμμισε «η Κοζάνη ήταν από την αρχή στα πλάνα μας, αφού πληρεί πολλές προδιαγραφές καθώς έχει και τις κατάλληλες  καιρικές συνθήκες γι’αυτό επιθυμούσαμε η δεύτερή βάση μας να είναι εδώ» ενώ ο έτερος  Γιώργος Ζωγραφάκης σημείωσε πως  «υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και αφού δημιουργηθούν οι ανάλογες  υποδομές με συνεργασία και συνεννόηση».

Πρόσθετα, οι ιδιοκτήτες τόνισαν πως η εταιρεία θα κατασκευάσει εγκαταστάσεις εντός του  αεροδρομίου της Κοζάνης  και η πόλη θα έχει την ευκαιρία να γίνει σημείο αναφοράς για τα αεροπορικά επαγγέλματα μπαίνοντας στον πανευρωπαϊκό χάρτη εκπαίδευσης.

Ο κος Λυμπεράκης ανέφερε χαρακτηριστικά » η πόλη και η άνθρωποι της μας αγκάλιασαν θερμά,  ήδη νιώθουμε πως είμαστε στο σπίτι μας. Αυτό το κλίμα που επικρατεί μας δεσμεύει και μας αγχώνει εποικοδομητικά  καθώς θέλουμε να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης που μας δείξατε».

Επίσης οι δυο ιδιοκτήτες  ευχαρίστησαν δημόσια το δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, που από την πρώτη στιγμή συνέδραμε στη θετική έκβαση του εγχειρήματος. Ο ίδιος δήλωσε πως «η πόλη της Κοζάνης με την αξιοποίηση του αεροδρομίου της θα δημιουργήσει έναν σημαντικό  πυλώνα ανάπτυξης αφού οι προοπτικές και για άλλου είδους χρήσης είναι πάρα πολύ μεγάλες»

 

 

Η εταιρία έχει ήδη ετοιμάσει τα γραφεία και τις αίθουσες θεωρητικών μαθημάτων στο κέντρο της πόλης καθώς και τα διαμερίσματα, στα οποία θα μείνουν οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι πιλότοι για λογαριασμό της Iraqi Airways.

Σημειώνεται ότι το κόστος εκπαίδευσης για έναν ιδιώτη που θέλει να αποκτήσει επαγγελματικό πτυχίο ανέρχεται στις 80.000 ευρώ, ενώ το κόστος για την απόκτηση ερασιτεχνικού πτυχίου, του ανώτερου επιπέδου, είναι 12.000 ευρώ.

 

 

Share This