Η έκθεση του Science Museum σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από τη δολοφονία του Τσάρου Νικόλαου Β’ της Ρωσίας, της συζύγου του Αλεξάνδρας και των πέντε παιδιών τους.

Η οικογένεια Romanov ήταν η τελευταία δυναστεία της Ρωσίας από το 1613 έως ότου οι Μπολσεβίκοι κατέλαβαν την εξουσία το 1917. Τον Ιούλιο του 1918 η τσαρική οικογένεια εκτελέστηκε στο υπόγειο ενός αρχοντικού στα βουνά της Ούρα, μαζί με τους τέσσερις πιστούς υπηρέτες τους, ο Τσάρος Νικόλαος Β, η Τσαρίνα Αλεξάνδρα, τα πέντε παιδιά τους Μεγάλοι Δούκισσες Όλγα, Τατιάνα, Μαρία και Αναστασία και Τσαρέβιτς Αλεξέι.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατο της τσαρικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του μύθου ότι η κόρη του Νικολάου, Αναστασία, επέζησε της επίθεσης. Η επερχόμενη σειρά του Mathew Weiner, The Romanoffs, αποτελεί μια μνεία στους ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι σύγχρονοι απόγονοι της τελευταίας Ρωσικής βασιλικής οικογένειας.

Η σειρά γυρίστηκε σε επτά χώρες σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και αποτελεί την πρώτη εβδομαδιαία σειρά που επιχειρείται από την Amazon, και με τη γενεολογία και το ταλέντο να συνδυάζονται η υποψηφιότητα για Emmy είναι σχεδόν δεδομένη.

Πρόσφατα, το Science Museum του Λονδίνου εγκαινίασε μια έκθεση αφιερωμένη στους Romanoffs, με τίτλο «Ο τελευταίος τσάρος: Αίμα και Επανάσταση». Η έκθεση επικεντρώνεται στο ρόλο της επιστήμης και της ιατρικής στη ζωή και στο θάνατο της οικογένειας και παρουσιάζει σπάνια αντικείμενα, καθώς και μη δημοσιευμένες φωτογραφίες της οικογένειας μεταξύ του 1908 και του 1918. Όπως αναφέρει το Fox News, οι φωτογραφίες προέρχονται από δύο άλμπουμ που δημιούργησε ο Herbert Galloway Stewart, ένας Άγγλος δάσκαλος των ανιψιών του Τσάρου.

Share This