Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου πραγματοποιήθηκε φέτος, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 ο εορτασμός της 105ης επετείου της μάχης και της απελευθέρωσης της Σιάτιστας από τον Τουρκικό ζυγό.
Η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και η επίσημη υποδοχή του από τις Αρχές έγινε στις 10:30 π.μ. με πανηγυρικό τρόπο. Στη συνέχεια, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Αναστάσιο Δάρδα, Δρ. Ιστορικής Θεολογίας.
Αμέσως μετά, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο και τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στο Ηρώο πεσόντων στην Πλατεία Διοικητηρίου. Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Οδό Μητροπολίτου Ιακώβου από μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Βοΐου, της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Χανίων, της Παγκρητίου Ένωσης Αθηνών, του Συλλόγου Κισσαμιτών Αττικής, του Συλλόγου Φρεδιανών Αττικής, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», του Ιππικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος», του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή», της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης, του σώματος εθελοντριών – νοσηλευτριών του Περιφερειακού Τμήματος Κοζάνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Φιλαρμονική του Δήμου Βοΐου, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης, της Σχολής Πυροσβεστών
Πτολεμαΐδας και του Στρατού.
Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» έλαβε χώρα αμέσως μετά την παρέλαση, ειδική εκδήλωση κατά την οποία η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Σημαντική και ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Βοΐου η έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ελευθέρια της πόλης της Σιάτιστας. Αξίζει να σημειωθεί πως την περιοχή επισκέπτεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από 40 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του Κωνσταντίνου Τσάτσου, όπως τόνισε και ο δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του.  Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε ότι με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Σιάτιστας ενώ στη  συνέχεια του απένειμε το Χρυσό Κλειδί της πόλης, ενώ του προσφέρθηκε κι ένας Πάπυρος, τον οποίο φιλοτέχνησαν οι Μοναχές της Μονής Μικροκάστρου.

 

 

 

 

Share This