Ο Alex Bartsch είναι φωτογράφος και φανατικός ακροατής reggae μουσικής. Την πρώτη φορά που άκουσε τη μουσική του Bob Marley ήταν ακόμα παιδί. Η επιρροή αυτών των ακουσμάτων ήταν τόσο σημαντική στη ζωή του, με αποτέλεσμα  ο ίδιος να περάσει 10 χρόνια της ζωής του, ταξιδεύοντας σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου, αναζητώντας την  αυθεντική τοποθεσία που εμφανίζεται στα εξώφυλλα reggae δίσκων που κυκλοφόρησαν από το 1967 ως το 1987.

«Συνήθως ξεκινά με τις πληροφορίες που αναγράφονται στο εξώφυλλο του δίσκου, ωστόσο πολλές φορές δεν είναι αρκετές» δήλωσε ο Bartsch στο Huck Magazine. «Έχω μάθει μέσα από αυτό το project πως ένα καλό μέρος για να ξεκινήσεις την αναζήτηση είναι η περιοχή που εδρεύει η δισκογραφική εταιρία. Μερικές φορές το μέρος που έψαχνα  ήταν ακριβώς έξω από την πόρτα της δισκογραφικής εταιρίας. »

Παρόλο που, οι περισσότερες τοποθεσίες δεν έχουν αλλάξει πολύ στο πέρασμα των χρόνων, ο φωτογράφος ανακάλυψε πως μερικές από αυτές εξαφανίστηκαν ή μετατράπηκαν σε supermarkets ή διαμερίσματα με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η φωτογράφισή τους.

Η συλλογή του Bartsch περιλαμβάνει 42 εικόνες, οι οποίες έχουν εκδοθεί και σε βιβλίο.


 

 

INFO:
http://www.onelovebooks.com/Covers-Retracing-Reggae-Record-Sleeves-in-London
https://www.instagram.com/alex.bartsch/
ΠΗΓΗ: https://www.boredpanda.com/original-locations-reggae-vinyl-covers-alex-bartsch/ 

 

Share This