Με την παρουσία της σε δυο σημαντικές εκδηλώσεις, η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας απέδειξε την σημαντικότητά της στον επιχειρηματικό χώρο ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας,  αφού κατάφερε να αποκτήσει ευρωπαϊκή εμβέλεια. Αφενός με την συμμετοχή της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση (Annual General Meeting) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γούνας (Fur Europe) που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη στις 12 και 13 του Απρίλη. Αφετέρου με την συμμετοχή της  στο  4ο Συνέδριο  και στη Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.Ε.Ε με θέμα «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα: Ο Μεγάλος Πρωταγωνιστής της Ανάπτυξης», το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στις 20 και 21 του ίδιου μήνα.

Στο Annual General Meeting η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Δημήτριο Κοσμίδη, τον αναπληρωτή Πρόεδρο Ναούμ Δίτσιο, τον Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων Αθανάσιο Λάγγα. Κατά τη διάρκεια του έλαβε χώρα ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2017,  ψηφίστηκε ο ισολογισμός του 2017  και παρουσιάστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της F.E. του οποίου η νέα σύσταση έχει ως εξής: Από την EFBA (3 μέλη): John Papsø (chair), Kenneth Ingman (vice-chair), Jasper Jaspers. Από την IFF (5 μέλη): Johannes Manakas (vice-chair),  Roberto Tadini, Steven Hurwitz, Aron Liska, Ivan Benjamin. Από τα δημοπρατήρια-auction houses (2 μέλη):Jesper Uggerhøj, Pertti Fallenius.

Η εταιρία FENDI, η οποία παρουσίασε μια ιδιαίτερη κολεξιόν με θέμα “Yesterday-Today” είχε κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση.   Στην πασαρέλα πρωταγωνιστούσε το προϊόν της φυσικής γούνας  και όχι της πλαστικοποιημένης, δίδοντας παράλληλα το σύνθημα “Fendi is Fur, Fur is Fendi”. Ο εκπρόσωπος της Fendi Frederic Munoz  αναφέρθηκε και στο Anti-Fur κίνημα δηλώνοντας πως πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τρικ που σκοπό έχει να αρπάξει ένα μεγαλύτερο μερίδιο από την παγκόσμια αγορά.  Ο κ. Κοσμίδης, δήλωσε  πως η Ε.Ο.Γ. ακολουθεί την ίδια γραμμή με την F.E. και την εταιρία FENDI όσον αφορά το Anti-Fur κίνημα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε ομόφωνα η παγκόσμια διοργάνωση του  Summer School, η καρδιά του οποίου  θα χτυπάει από τη Δυτική Μακεδονία και  συγκεκριμένα από την  Καστοριά και  τη Σιάτιστα.

Από την άλλη, το κλιμάκιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας συμμετείχε στο συνέδριο αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Δημήτριο Κοσμίδη και τους  εκλεγμένους αντιπροσώπους της Ε.Ο.Γ. για την Ε.Σ.Ε.Ε. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος και  ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου στηρίχτηκε σε πέντε θεματικές ομάδες και κατακλύστηκε από προτάσεις και εμπειρίες. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ ως ομιλητής τόνισε την σημασία της συνεργασίας στην επιχειρηματικότητα. Την δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε η  Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, ενέκρινε  με πλειοψηφία τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διοίκησης. Στο τέλος της συνέλευσης, εκφράστηκε η απόλυτη  εμπιστοσύνη προς τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. Βασίλειο Κορκίδη, αποδεικνύοντας πως η σύμπνοια και η συλλογικότητα δεν εκλείπουν.

Share This