Αυτή την εβδομάδα, o ήδη 4 φορές υποψήφιος για Όσκαρ Jason Reitman (δημιουργός των Juno, Thank you for smoking, Labor Day) σκηνοθετεί μια ταινία για τη ζωή του γερουσιαστή Gary Hart. Ο νεαρός και προοδευτικός πολιτικός των ΗΠΑ,  ήταν το 1987 το απόλυτο φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και ο πιθανότερος 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση του χαρισματικού Γερουσιαστή από τη στιγμή που είχε κερδίσει τις εντυπώσεις ανάμεσα στους νεαρούς ψηφοφόρους και είχε θεωρηθεί ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος των Δημοκρατικών. Γοητευτικός, συγκροτημένος, πρόθυμος για δουλειά, ο παντρεμένος πολιτικός από το Κολοράντο, έφερε μαζί του μια αύρα που θύμιζε Jack Kennedy. Ο φωτογραφικός φακός έδειχνε να τον αγαπά όσο και ο ίδιος ο λαός των ΗΠΑ. Τον ρόλο του Gary Hart υποδύεται ο αγαπημένος όλων Hugh Jackman. Αυτός από μόνος του είναι ένας πολύ καλός λόγος για να δεις την ταινία: για να δεις τι κάνει ο Jackman όταν βγάζει τα νύχια του Wolverine. Ωστόσο, η ιστορία πίσω από τον άνθρωπο – πολιτικό κρύβει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.

 

Ο Reitman ακολουθεί την πορεία του Hart στον προεκλογικό του αγώνα και τις εξελίξεις γύρω από αυτή.Όταν η καμπάνια του πέρασε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της αποκάλυψης ότι είχε εξωσυζυγική σχέση, ο κίτρινος τύπος δεν αφήνει την είδηση να περάσει απαρατήρητη. Η περίπτωση του Hart ήταν μια από τις πρώτες περιπτώσεις όπου πολιτική δημοσιογραφία αλλοιώθηκε από κίτρινα δημοσιεύματα. Τα πράγματα πήραν τέτοια τροπή που ο  Γερουσιαστής Hart υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου άφησαν το σημάδι τους στην αμερικανική και διεθνή πολιτική σκηνή.Η ταινία The Front Runner προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση προβάλλοντας μια αθέατη πλευρά της πολιτικής σκηνής.

Σας έχω πει ποια είναι η γνώμη μου για τα trailer, αλλά αν επιμένετε, εγώ αφήνω αυτό εδώ:

 

 

INFO: 

Σκηνοθεσία:    Jason Reitman

Σενάριο:          Matt Bai &Jay Carson

Ηθοποιοί:        Hugh Jackman, Vera Farmiga & J.K. Simmons

Διάρκεια:        113 λεπτά

Πρεμιέρα:       Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής:   2017

Είδος ταινίας:  Βιογραφία, Δράμα

Χώρα παραγωγής:      ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη

Share This