Ερμιόνη Ευστρατιάδου

Ο Νοέμβρης ήταν ένας πολύ κινηματογραφικός μήνας, τόσο με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όσο και με πολλές πρεμιέρες δυνατών ταινιών. Αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να μην πάω στις κινηματογραφικές αίθουσες για κάποια καινούρια ταινία (χρωστάω στον εαυτό μου μια προβολή του Suspiria). Βλέποντας τις ταινίες πρώτης προβολής αυτής της εβδομάδας, δεν μπορώ να πω ότι βρήκα κάτι ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, ο νέος Ρομπέν των Δασών μου φαίνεται σαν μια προσπάθεια εκμοντερνισμού μιας κλασσικής ιστορίας που δεν το έχει ανάγκη και δεν νομίζω να το ζήτησε και κανείς. Στο ίδιο πλαίσιο, το Creed με τον Silvester Stalone είναι πολύ μακριά από τα γούστα μου και επίσης αναρωτιέμαι αν το ζήτησε κανείς.

Όπως και να ‘χει, στα σινεμά θα βρείτε πολύ καλές ταινίες που έκαναν πρεμιέρα τις προηγούμενες εβδομάδες. Αν αυτές δεν σας καλύπτουν, εγώ έχω να σας προτείνω κάτι άλλο που μπορείτε να απολαύσετε από την άνεση του σπιτιού σας. Η πρόταση της εβδομάδας είναι η νέα ταινία των αδελφών Coen, The Ballad of Buster Scruggs, η οποία είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix.

Τα δυο αδέλφια, δημιουργοί λατρεμένων ταινιών όπως το No Country for Old Men, το Fargo και το The Big Lebowski, επιστρέφουν αυτή τη φορά με ένα ανθολόγιο το οποίο αποτελείται από έξι ιστορίες εμπνευσμένες από την Άγρια Δύση. Οι έξι μικρού μήκους ταινίες πραγματεύονται διαφορετικές πτυχές της ζωής στο Far West. Πιστολέρο μουσικοί, ληστές τραπεζών, χρυσοθήρες, περιπλανώμενοι θιασάρχες και γυναίκες που παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Σε όλα τα «επεισόδια» ξεχωρίζει το all-star cast, από τον Tim Blake Nelson και τον Tom Waits, στον Liam Neeson και τον James Franco. Μετά την προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ Βενετίας, οι κριτικοί μιλούν για ένα αριστούργημα των αδελφών Coen, οι οποίοι διανύουν ήδη την τέταρτη δεκαετία δημιουργίας τους.

 

Δείτε το τρέιλερ, εδώ:

 

Share This