Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 η Κοζάνη γιορτάΖει με τη διοργάνωση της καλοκαιρινής εκδήλωσης  «Λευκή Νύχτα».  Τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι της 12:00 τα μεσάνυχτα με βασικό στόχο την τόνωση και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Ο εορτασμός της «Λευκής Νύχτας» θα πραγματοποιηθεί τη βραδιά της μεγάλης συναυλίας Κατσιμίχα-Καζούλη στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των Λασσανείων 2018.

Δίνοντας έναν εντονότερο κοινωνικό χαρακτήρα στη διοργάνωση ο εμπορικός σύλλογος συνεργάζεται με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης που θα πραγματοποιήσει την δράση «Συλλέγουμε τρόφιμα για την Τράπεζα τροφίμων του Δήμου». Πρόσθετα, κατά την διάρκεια της ημέρας, η εταιρία Πιτένης αναλαμβάνει τη δημιουργία εδεσμάτων στο πλαίσιο του street food event στην κεντρική πλατεία, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και άλλα σημεία σε εμπορικούς δρόμους, στα οποία ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα λαχταριστά αυτά εδέσματα.

Η τράπεζα τροφίμων λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια στο δήμο Κοζάνης και εξυπηρετεί περίπου 100 συμπολίτες μας. Τα προϊόντα που προσφέρει είναι κυρίως ζυμαρικά, όσπρια, λάδι και γενικότερα τρόφιμα μακράς διαρκείας. Οι ωφελούμενοι παίρνουν μια σακούλα ανάλογα με τις ανάγκες τους κάθε 15-20 μέρες. Υπάρχουν εργαζόμενοι στο χώρο, οι οποίοι επιβλέπουν και ταξινομούν τα τρόφιμα στα ράφια.  Οι δημότες της Κοζάνης είναι βαθιά αλληλέγγυοι όχι μόνο στις γιορτές που είθισται να γίνονται, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς οι δωρεές από φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι συνεχόμενες. Η τράπεζα τροφίμων μαζί με το συσσίτιο εδρεύει επί της οδού Πλακοπίτη απέναντι από το εργατικό κέντρο και από τις 8 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι μπορεί ο καθένας να πάει και να αφήσει τρόφιμα.

Την Τρίτη 19 Ιουνίου διασκεδάΖΟΥΜΕ, ψωνίΖΟΥΜΕ, στηρίΖΟΥΜΕ την τοπική αγορά και τον τόπο μας!

 

Share This