Και επειδή καμιά φορά αξίζει να διηγηθείς την ιστορία από το τέλος θα ξεκινήσω από το σήμερα. Πήγα λοιπόν στο πάρκο δίπλα στο σπίτι μου στο νότιο Λονδίνο, όπου ζω τους τελευταίους 4 μήνες, και έπεσα πάνω σε έναν φίλο του συγκατοίκου μου. Εκεί που χαιρετηθήκαμε με ρώτησε αν μένω ακόμα σε αυτό το σπίτι. Ξαφνιάστηκα. Εννοείται και μένω, μα πως σου ήρθε να μου κάνεις αυτή την ερώτηση; Ξέρω γω λέει; Oι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν! Αυτό ακριβώς είναι το Λονδίνο λοιπόν. Είμαστε περαστικοί από τα σπίτια, από τους ανθρώπους, από τις δουλειές.…. Και όποιος αντέξει. Μένω με την Αngie και τον γιο της Finn, τον Craig και τον James. Η Angie όμως θα φύγει τώρα και θα έρθει ο Jo. Όλα αυτά μέσα σε 4 μήνες. Εκεί που λες έδεσε το γλυκό κάτι αλλάζει.

Προλάβαμε να βγούμε για τα ποτάκια μας, να φάμε μαζί, να γελάσουμε και να μοιραστούμε μυστικά. Δεν έχω παράπονο. Μάθαμε πράγματα η μία για την άλλη που σε άλλη περίπτωση θα έπαιρνε πολύ πολύ καιρό. Είχα άγχος για τον καινούργιο συγκάτοικο, για το τι άνθρωπος θα είναι. Μην ανησυχείς μου λέει η Angie θα το νοιώσεις, όταν θα μιλάς μαζί του. Έτσι έκανε και εκείνη με μας όταν μας διάλεξε. Με τον Craig και τον James όμως δεν αλλάζει κάτι, συνεχίζουμε να ζούμε μαζί και όσο πάει. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα αλλάξει και πότε! Έχουμε βρει την θέση μας στο σπίτι τώρα μέχρι κάτι να αλλάξει πάλι. Έχουμε και ένα γκρουπ στο what’sup που λέμε τα του σπιτιού αλλά κάνουμε και πλακά καμιά φορά. Τώρα κανονίζουμε να κάνουμε πάρτι για το Halloween και όλοι αναλαμβάνουμε και από μια ευθύνη. Κανονική οικογένεια βλέπεις.

Η συγκατοίκηση στο Λονδίνο απαιτεί σεβασμό και κατανόηση όμως έχει και έναν αυθορμητισμό, μια ανεμελιά, μια παιδικότητα. Γυρνάς σπίτι και τη μια είναι άδειο αλλά την άλλη γεμάτο ανθρώπους. Ανθρώπους που δεν ξέρεις και ούτε θα μάθεις απαραίτητα, φίλους φίλων και τα λοιπά. Αν δεν το αντέχεις αυτό δεν μπορείς να συγκατοικήσεις, θα τρελαθείς. Κάθε σπίτι βεβαία έχει τους δικούς του κανόνες και όπως σε όλες τις σχέσεις είναι να δέσει το γλυκό. Σπίτι είναι ο χώρος που πέφτουν οι μάσκες, οι συμπεριφορές είναι αληθινές, θα γελάσεις , θα κλάψεις και θα νευριάσεις. Οι δικές μου συγκατοικήσεις μου έφεραν τις καλύτερες και πιο δυνατές φιλίες στο Λονδίνο! Γι’αυτό και δε θα άλλαζα τίποτα από όσα έζησα μέχρι τώρα. Με πολλή αγάπη για την ζωή και τους ανθρώπους.

Μυρτώ Τζώρτζη

Share This