Επιμέλεια: Βικτώρια Γκουντώνη 

Τι κοινό έχει το τραγούδι «Μεταμορφώσεις» του Βλάσση Μπονάτσου με το «The Time is Now» των Moloko; Η απάντηση βρίσκεται κάπου εκεί ανάμεσα στα ρομαντικά φωνητικά και τα ιδιαίτερα πειράγματα που μαεστρικά  συνθέτει η Ματίνα Θρουμουλοπούλου, ή αλλιώς Matina Sous Peau. Οι πρωτότυπες μίξεις της γίνονται το αναπόσπαστο soundtrack της καθημερινότητάς μας, ο αρμονικός συνδυασμός του παλιού και του νέου στα ακούσματα της δίνουν μια φρέσκια προσέγγιση στα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, η αυθεντικότητα και η γοητεία των ήχων της, κάνουν τη Matina Sous Peau το κορίτσι που πρέπει να ακούσεις και να γνωρίσεις. 


To  Matina Sous Peau πως προέκυψε;

Είχα έναν συμμαθητή στο λύκειο ο οποίος μου έλεγε συνέχεια «μα τι να σου λέω»και κάποια στιγμή το έκανα Ματίνα σου πω. Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι στα γαλλικά το «sous peau»σημαίνει κάτω από το δέρμα. Μου άρεσε η διπλή σημασία του ονόματος και έτσι το κράτησα.

Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που αγόρασες;

Νίκος Καρβέλας – Ένα χρόνο το περισσότερο.

Κάνεις μουσική για να ζήσεις ή ζεις για να κάνεις μουσική;

Τη μουσική την είχα πάντα στη ζωή μου, με διάφορους τρόπους, όσον αφορά αυτά που γράφω ή διασκεδάζω, αλλά τα dj set είναι ένας τρόπος για να βιοπορίζομαι.

 

 

Έχεις ένοχες μουσικές απολαύσεις ή στην μουσική δεν είναι τίποτα «ένοχο»; Υπάρχει κάποιο είδος μουσικής που δεν αντέχεις να ακούσεις;

Όπως και κάθε μορφή τέχνης έτσι και με τη μουσική είναι τελείως υποκειμενικό το τι αρέσει στον καθένα. Προσωπικά δε μπορώ να ακούσω είδη μουσικής τα οποία έχουν «φασαρία»από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Πως έγινε η αρχή με τα mashups; Επιλέγεις αγαπημένα τραγούδια για να πειράξεις ή κομμάτια τα οποία ηχητικά και πρακτικά μπορούν να πάρουν μια άλλη διάσταση;

Η αρχή έγινε καθώς διαπίστωνα πως κάποια κομμάτια έχουν παρόμοια αρμονία αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν σίγουρα κομμάτια που μου αρέσουν και θέλω κάπως να τα πειράξω.

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο mashup; Υπάρχουν τραγούδια που δεν θα πείραζες;

Το «The time is now» των Moloko. Μάλλον δε θα πείραζα μόνο κάποια ελληνικά κομμάτια που φέρουν έντονο συναισθηματικό φορτίο ή που είναι έντονα συνδεδεμένα με κάποιον τραγουδιστή.

 

Τι είναι αυτό που κάνει ένα mashup πετυχημένο;

Κατά τη γνώμη μου το να καταφέρεις να αλλάξεις την ατμόσφαιρα που σου δημιουργεί ένα κομμάτι χωρίς να πάψεις να σέβεσαι το αρχικό.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πράγμα αναφορικά με τα ντιτζεϊλίκια;

Προσωπικά, το πιο γοητευτικό πράγμα είναι ότι δεν τα προγραμματίζω και προκύπτουν εκείνη τη στιγμή από την επικοινωνία μου με τον κόσμο και για αυτό το λόγο πολλές φορές είναι απρόβλεπτα.

Θα μπορούσες να μας περιγράψεις μια τυπική ημέρα σου;

Επειδή δεν έχω δουλειά γραφείου , κάθε μέρα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Κάποια βράδια δουλεύω και όλο το υπόλοιπο είναι κάτι ανάμεσα σε αρχιτεκτονική, γραφιστική, μουσική και ελεύθερος χρόνος για οτιδήποτε άλλο.

 

 

 

Είσαι πρωινός ή βραδινός τύπος;

Ξεκάθαρα βραδινός.

Αγαπημένος προορισμός για διακοπές;

Τα Ψαρά.

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σου σχέδια;

Όσον αφορά τη μουσική, θα ήθελα πολύ να έβρισκα χρόνο να κάνω κάτι ολοκληρωμένο δικό μου, γενικότερα, και μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα, μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια, αρκεί να είμαστε καλά..

 

 

INFO:

YouTube 
Facebook
SoundCloud 

Share This