Το χειρότερο κομμάτι των καλοκαιρινών διακοπών είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι με μια αίσθηση τρόμου ότι πρέπει να θυμηθούμε τις υποχρεώσεις και να βγούμε από την καλοκαιρινή ανεμελιά. Είμαι σίγουρη ότι αυτό το γλυκό συναίσθημα της αποσύνδεσης που επικρατεί στις διακοπές θα θέλαμε να διαρκεί περισσότερο, δυστυχώς όμως η πραγματική ζωή μας περιμένει να μας υποδεχτεί.

Έτσι, με τους περισσότερους από εμάς να έχουμε επιστρέψει στην καθημερινότητά μας, σας δείχνουμε έξι τρόπους να ξαναμπείτε στην ρουτίνα σας χωρίς να νιώθετε καταπιεσμένοι και αγχωμένοι.

Emails

Η στιγμή που φτάνεις πρώτη μέρα στο γραφείο και ανοίγεις τον υπολογιστή αποτελεί τη χειρότερη στιγμή, όπου νιώθεις ότι έχεις χάσει 5 χρόνια από τη ζωή σου καθώς περιμένεις να ανοίξεις το φάκελο με τα εισερχόμενά σου. Χαλαρώστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και τακτοποιήστε τα μηνύματα σε φακέλους με βάση το κατεπείγον και επιτρέψτε στον εαυτό σας να διαθέσει κάποιες μέρες για να απαντήσετε.

Διατροφή

Το καλοκαιράκι καψαλιστήκαμε στην παραλία και η αλμύρα που φέραμε πίσω μαζί μας, απαιτούν δραστικές λύσεις. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι πίνετε 8 με 10 ποτήρια νεράκι την ημέρα και αρκετά λαχανικά και φρούτα παρέχοντας μια πλούσια ενυδάτωση στον οργανισμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε δύναμη και να αντιμετωπίσετε την καθημερινότητα.

Κίνηση

Ναι, σας καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο μετά από τις ξάπλες και το αραλίκι στην ξαπλώστρα να επανέλθετε στην ασκητική σας ρουτίνα. Επιλέξτε την άσκηση που σας ταιριάζει περισσότερο και απλά κινήστε τα πόδια και τα χέρια σας! Κάντε jogging, χτυπηθείτε στο γυμναστήριο ή απλά βγείτε για μια βολτούλα στην πόλη, πράγματα που αποτελούν εκπληκτικές επιλογές για να προσφέρετε στο σώμα σας αλλά και στο μυαλό σας ηρεμία.

Ύπνο, ύπνο και ξέχασα να πω ύπνο

Η σημασία του ύπνου είναι γνωστή σε όλους μας. Ωστόσο, η επιστροφή στην καθημερινότητα επιδρά αρνητικά και οι περισσότεροι καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε «Ποίο είναι το πρόβλημα με μένα;». Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι δημιουργείτε τις κατάλληλες συνθήκες στο δωμάτιό σας για να απολαύσετε ένα ήρεμο, ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο. Άλλωστε αν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες ο ύπνος είναι το κλειδί!

Εισπνοή- Εκπνοή

Ναι ναι όλοι έχουμε πλειάδα προβλημάτων, μικρά, μεγάλα, ασήμαντα, σημαντικά, απλά πατήστε PAUSE. Εισπνεύστε βαθιά, εκπνεύστε πλήρως. Μερικές βαθιές αναπνοές μπορούν να ανακουφίσουν την ένταση που νιώθουμε και μας φθείρει.

 

 

Share This