Δευτέρα 

Πρώτη μέρα στο καινούριο μου σπίτι! New location Utrecht central, Netherlands!! Επίσημα λοιπόν καλλιτεχνικός μετανάστης! Καθαρίζω τον καινούριο μου χώρο και περιμένω  e-mail από το στούντιο που έκανα  δοκιμαστικό για μόνιμη θέση.. φυσικά  απολαμβάνω  τον καφέ μου σχεδιάζοντας στον καινούριο μου χώρο!


Τρίτη

Δεύτερη μέρα επισημοποίησης της παραμονής μου, το στούντιο με ενημέρωσε  ότι ξεκινάμε την συνεργασία μας  στις 7 Δεκεμβρίου. Η μέρα μου κύλησε απαλά με σχέδια και μουσική!


Τετάρτη 

Βολτάρουμε με τον φίλο  μου Κωνσταντίνο, Utrecht Central σαν τουρίστες με GPS και εξερευνούμε τον καινούριο τόπο διαμονής μας!


Πέμπτη 

Χρόνια Μου Πολλά!!! Και welcome to Amsterdam XXX. Πρωινή βολτούλα  και καφέ στο κέντρο του Άμστερνταμ περπατώντας στα γνωστά στενά δρομάκια! Εργασία και χαρά  στην συνέχεια  στην οδό Warmoesstraat   στο Port of Call τατουαζάροντας τουρίστες!


Παρασκευή 

Πρωινό ξύπνημα με τους φίλους μας τους Ολλανδούς! Μας επισκέφτηκαν για καφέ και  μας φέρανε Χριστούγεννιάτικα δώρα! Συνεχίζω την μέρα  μου με το καθημερινό εικοσάλεπτο ταξίδι στο τρένο από  Utrecht Central προς το Amsterdam Central και η συνέχεια  της μέρας με βρήκε στο στούντιο! Έξω πολύ βροχή και χιόνι!

 


Σάββατο 

Σήμερα έχουμε Tattoo convention! 1η μέρα!

Ξεκινάμε ταξίδι με την Τζόις για Arnhem! Jail House Tattoo Convention! Στα μισά της διαδρομής ξεκινάει να χιονίζει! Μα να χιονίζει για τα καλά! Φτάνουμε λοιπόν στις φυλακές του Arnhem. Ένα  γιγάντιο κτήριο παγωμένο όπως του αρμόζει! Λοιπόν  μην  τα πολυλογώ το Convention ήταν αποτυχία! Λόγω καιρού ο κόσμος  δεν μπόρεσε να έρθει και έτσι φύγαμε  νωρίς το απόγευμα για να μην  αποκλειστούμε και κοιμηθούμε στα κελιά!


Κυριακή 

Και η περιπέτεια συνεχίζεται! Δεύτερη  μέρα και πρέπει  να πάρω συγκοινωνία για να φτάσω στο  Arnhem, οι δρόμοι έχουν  κλείσει από το χιόνι σε όλη την Ολλανδία και  τα τρένα υπολειτουργούν! Λοιπόν  ξεκινάμε  πρωινό ταξίδι με ασταμάτητη  χιονόπτωση για Arnhem μαζί  με τον Κωνσταντίνο ενώ φτάσαμε  στον προορισμό  μας  μούσκεμα! Ο καιρός συνέχισε  το δράμα  του και εμείς  πήραμε  τον καινούριο  μας φίλο  Gogo από την Κορέα  και ξεκινήσαμε  για Ουτρέχτη… Μετά από 5 ώρες  στο κρύο και στο χιόνι  κατάφερα  να φτάσουμε  σπίτι  μας  ζωντανοί!


 

Η καλλιτέχνιδα Anis (Αναστασία Τρυγούτη) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά.  Σπούδασε ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην πόλη της Φλώρινας . Παρακολούθησε το 3ο εικαστικό  εργαστήρι του διδάσκοντα  Χάρη Κοντοσφύρη, και το εργαστήριο χαρακτικής της διδάσκουσας Δήμητρα Σιατερλή. Συμμετείχε σε δράσεις με τις ομάδες ‘Εν-φλω’ και ‘Φλώρους Εικαστικούς’ . Σήμερα  Ζει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και πηγαινοέρχεταο  παράλληλα στο νησί της Καρπάθου. Ασχολείται με ζωγραφική, χαρακτική, κολλάζ, φωτογραφία και δερματοστιξία. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και εργάζεται ως guest artist σε στούντιο στην  Ευρώπη και ως privet artist στην Ελλάδα. (Καστοριά,Θεσσαλονίκη,Κάρπαθο)

Tattoo Conventions:

 • 9-10.December.2017: Jail house tattoo convention in Arnhem Netherlands •21-22.April.2018 :Inner ink international tattoo convention in Rijswijk Netherlands
 • 13-14-15.July.2018 :Empire State NY international tattoo convention by Ιnked magazine

 Έχει συμμετάσχει στις παρακάτω εκθέσεις:

 1. Ομαδική έκθεση ‘Μελάνι σε Χαρτί’, στη γκαλερί Μyro, Θες/νίκη 2013
 2. ομαδική έκθεση χαρακτικής με την ομάδα ΕΝ-ΦΛΩ, τεχνοχώρος Αθήνα 2013
 3. ”Black And White” project , ομαδική εγκατάσταση στον τεχνοχώρο του ‘Μούλτι’, Θες/νίκη 2013- οργανοση και επιτελεση Τρυγούτη Αναστασια και Ζερβουλακου Καλιόπη.
 4. «έβγαλαν τα πλυμένα τους στη φορά» ομαδική εγκατάσταση με το 3ο 3ργαστήριο σε δημόσιο χώρο με έργα σε σεντόνια «απλωμένα-κρεμασμένα” σε κεντρικό δρόμο, Θες/νίκη 2014
 5. Quar-t : μια ομαδική έκθεση μικρογραφιών, στη γκαλερί Artis Causa , Θες/νίκη 2015
 6. Μeet the Αrtist winter: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Myro, Θες/νίκη 2015
 7. Μeet the Αrtist Spring: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Myro, Θες/νίκη 2015
 8. Rem Brand Name Project – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη, στη γκαλερί της Λόλα Νικολάου, Θες/νίκη 2015
 9. Ατομική έκθεση στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων στο εστιατόριο “Ακαδημία”, Θεσ/νίκη 2015
 10. Ατομική έκθεση με τίτλο «εσω-selfie» στο art-caffe -«artcore» Θεσ/νικη 2016
 11. Rem Brand Name Project – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη, στη γκαλερί της Λόλα Νικολάου, Θες/νίκη 2016
 12. «Δια-δρω Δια-δρωmen» εικαστική διαδραστική Έκθεση (εγκατάσταση-performance) Αναστασία Τρυγούτη, Κωνσταντίνα Εμμανουήλ και Νικολέτα Μηλιάτη
Share This