Κανονικά, μπαίνοντας κανείς στην είσοδο ενός μεγάλου οίκου μόδας, αναμένει να δει ένα εταιρικό, stylish, περιβάλλον: έναν φρουρό ασφάλειας του κτιρίου, μια ρεσεψιόν και ένα δύο καλά επιλεγμένα στοιχεία τέχνης στον τοίχο. Όταν όμως μιλάμε για την έδρα του Calvin Klein στην 205 W.39th Street in New York’s Midtown, αυτό δεν συμβαίνει – τουλάχιστον όχι αυτό το φθινόπωρο.

Σε έναν ανακατασκευασμένο χώρο στο ισόγειο του κτιρίου του brand, έχει δημιουργηθεί μια γκαλερί για την προβολή συλλογής Shadows, μια σειρά από μνημειώδη αφηρημένα έργα ζωγραφικής του Andy Warhol, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ασυνήθιστα και απροσδόκητα και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και 20 χρόνια. Η έκθεση αποτελεί μέρος της μακρόχρονης παράδοσης του οίκου να ενσωματώσει την τέχνη στη μόδα. Από τα μέσα της δεκαετίας του 90, το brand έχει υποστηρίξει καλλιτέχνες όπως οι Donald Judd και Dan Flavin και πρόσφατα συνεργάστηκε με το Andy Warhol Foundation για τη διατήρηση και απεικόνιση των έργων του Warhol στο σύγχρονο ακροατήριο (συμπεριλαμβανομένου και του Raf Simon).

“Η δουλειά του Warhol μου φαίνονταν πάντοτε θαρραλέα», δήλωσε ο Simons, προσθέτοντας ότι παρόλο που δεν φαινόταν ότι «προορίζονταν να συμμορφωθεί με τα αναμενόμενα, ωστόσο κατόρθωνε να είναι επιτυχής και εμπορικός». Και αυτό το έργο του Warhol “ήταν αναμφισβήτητα μια δύναμη αλλαγής στη σύγχρονη τέχνη».

Η συλλογή Shadows συνδέεται με το αφιέρωμα στη διεξιοτεχνία του Warhol ως ζωγράφος: «Ελπίζω ότι αυτή η επίδειξη θα συμβάλλει ώστε να επαναπροσδιοριστεί το ενδιαφέρον για τη ζωγραφική του Warhol”, τόνισε ο  Courtney J. Martin, Chief Curator at the Dia Art Foundation. “Θεωρώ ότι ήταν ένας πολύ σοβαρός ζωγράφος, που κατανοούσε τους κανόνες που μας δεσμεύουν καθώς και τους κανόνες που μπορούσε να σπάσει».

Πηγή: CR Fashionbook

 

 

Share This