Οι Arctic Monkeys κυκλοφόρησαν πρόσφατα το έκτο άλμπουμ τους με τίτλο «Tranquility Base Hotel & Casino» διχάζοντας το κοινό τους, καθώς ο ήχος τους διαφοροποιήθηκε αρκετά από παλαιότερες κυκλοφορίες τους.  Η αλλαγή αυτή σηματοδότησε με καινούρια αρχή για το συγκρότημα και έγινε η αφορμή για να ξεκινήσουν μια τεράστια παγκόσμια περιοδεία. Σήμερα το συγκρότημα από το Sheffield, που πίσω στο 2006 κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τις πιο γρήγορες πωλήσεις, εμφανίζεται στη σκηνή του Rockwave! 

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν πέντε ενδιαφέροντα – περίεργα στοιχεία για τον frontman του συγκροτήματος, Alex Turner. 


1.Μετακόμισε στο Los Angeles γιατί… 

«Είναι φτιαγμένο από rock ‘n’ roll με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκεί τα καλύτερα studios και ο καλύτερος εξοπλισμός. Επίσης είναι και ο ήλιος. Ο ήλιος πάντα λάμπει και μπορείς να οδηγήσεις τη μηχανή σου ακόμα και τον Δεκέμβριο.»

2. Είναι μπερδεμένος με το fanbase του 

«Πάντοτε έρχονται να μου μιλήσουν οι πιο περίεργοι τύποι. Για παράδειγμα, μια ημέρα που περίμενα στην ουρά για να πάρω καφέ, ένας τύπος ήρθε και μου είπε : «Ήρθα εδώ από την Indiana προχθές. Εσύ είσαι ο τραγουδιστής των Arctic Monkeys; Σας αγαπάμε και είναι τέλειο που σας είδα!». Πάντοτε σκέφτομαι το δημογραφικό του κοινού μας, πραγματικά είναι ένα μυστήριο.»

3. Του αρέσει να παίζει σε σκληρό κοινό 

«Την πρώτη φορά που ήρθαμε στην Αμερική κάναμε μια μικρή συναυλία στη Florida και κάποιος φώναζε «Τι είναι αυτό;».Τρελαίνομαι όμως, για αυτές τις συναυλίες όπου πρέπει να προσπαθήσεις και να πείσεις το κοινό. Πρέπει να δώσεις όλο τον εαυτό σου και να τους ταρακουνήσεις.»

4. Η ιστορία πίσω από το Death Ramps δαχτυλίδι του…

«Συνηθίζαμε να κάνουμε BMX στους λόφους του Sheffield. Στα μάτια των εξάχρονων εαυτών μας έμοιαζαν με «ράμπες θανάτου». Πάντα πίστευα πως αυτό είναι ένα cool όνομα για συγκρότημα. Όταν αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε guest τραγουδιστές, όπως τον  Richard Hawley και τον Miles Kane στα B-sides μας, συνηθίζαμε να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Death Ramps και ο φίλος μου ο Reino Lehtonen-Riley, που έχει το  The Great Frog, έκανε στον καθένα μας αυτά τα δαχτυλίδια.»

5. Δεν μπορεί να ξανακούσει το «Time» του david Bowie γιατί...

«Προσπαθούσα να φτιάξω το home stereo, για την ακρίβεια το δεξί ηχείο του και ο δίσκος του David Bowie «Aladdin Sane» ήταν πάντα στο πικ απ. Έτσι κάθε φορά που πήγαινα να το φτιάξω έπαιζε το «Time». Αυτή την εβδομάδα μόνο πρέπει να το έχω ακούσει τουλάχιστον 100 φορές. Νομίζω πως δεν μπορώ να το ακούσω ξανά.»

ΠΗΓΗ 

Share This