Μόλις λίγες ημέρες πριν από το show του brand στην London Fashion Week, ο οίκος Burberry προχώρησε σε δυο μεγάλες ανακοινώσεις.

Μέσα στη χρονιά στη χρονιά η Burberry ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τη χρήση της γούνας στις συλλογές και τώρα το βρετανικό brand οριστικοποιεί την απόφασή του ότι, απαγορεύει τη χρήση αληθινής γούνας στις συλλογές του.

Ο οίκος είχε ήδη σταματήσει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα σε προηγούμενες συλλογές, συμπεριλαμβανομένης και της επίδειξης για το Σεπτέμβριο του 2017 αλλά και τον Φεβρουάριο του 2018 (που ήταν και η τελευταία εμφάνιση του Christopher Bailey για την Burberry). Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση ήρθε από τον βρετανικό οίκο λίγες μέρες πριν από την πρώτη επίσημη του Riccardo Tisci στο τιμόνι του brand.

Παράλληλα, η δεύτερη σημαντική ανακοίνωση από τον οίκο ήταν ότι θα σταματήσει να καταστρέφει τα προϊόντα του, μετά από μια αναφορά εσόδων του brand τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την έκθεση, η Burberry κατέστρεψε ρούχα, αξεσουάρ και αρώματα ύψους £28,6 εκατομμυρίων το 2017, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Πλέον,  ο βρετανικός οίκος δεν θα καταστρέφει τα προϊόντα του και έθεσε ως στόχο του την δωρεά ή την ανακύκλωση του αποθέματός της.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Burberry, Marco Gobbetti, δήλωσε στο BBC ότι: «Η σύγχρονη πολυτέλεια σημαίνει κοινωνική κα περιβαλλοντική ευθύνη, η οποία είναι βασική για εμάς στην Burberry, αλλά και σημείο κλειδί της μακροπρόθεσμης επιτυχίας μας».

 

 

Share This