της Ελένης Γκόρα

Είμαι εδώ για να σας μιλήσω για τις σαγιονάρες, τις πιο λατρεμένες παντόφλες που φοριούνται από το ντουζ μέχρι και τη δεξίωση. Δε σας κρύβω ότι, αν και έχω φορέσει πολλές, ακόμα ψάχνω τις κύριες τέλειες. Γιατί κάποιες κόντεψαν να με σκοτώσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

 

 

Χαβανέζικες

Για να δικαιολογήσω την τιμή τους τις παρουσίασα με καμάρι: Αγόρασα ένα είδος πλαστικής παντόφλας που συγκρατείται από δύο λουριά σε σχήμα V, που η γωνία τους περνά στο μεγάλο δάχτυλο. Πάνω στα λουριά είναι γραμμένο σε παράφραση «είμαι από τη Χαβάη». Κυκλοφορούν εδώ και 60 χρόνια. Και αυτό που μου είπαν ήταν: Καλά, γιατί τις πήρες τόσο ακριβές; Τις έχουν και στη λαϊκή! Και ύστερα με σκότωσαν.

 

Τζαμπαρίγκος

Ω, ναι! Τα  φλαμίγκο είναι στη μόδα και έχουν ωραία χρώματα! Γιατί δεν παίρνω ένα ζευγάρι; Ούτε ένας καφές δεν κάνει τόσο, σκέφτηκα και τις αγόρασα. Πήγαιναν και με το μαγιό μου. Πρώτη φορά ασορτί. Και ματιάστηκα μόνη μου! Έφαγα μια τούμπα σε κάτι σκαλιά μετά τη θάλασσα, γιατί βγήκε η διχάλα από την τρύπα, που ακόμα θυμάμαι τον ήχο που έκανα όταν έπεσα και τον πόνο που είχα όταν σηκώθηκα.  Να κακιά παντόφλα, να να που κόντεψες να με σκοτώσεις!

 

Δερμάτινες

Διαβάσατε πριν που μου σχίστηκαν οι τζαμπαρίγκος σαγιονάρες στις διακοπές. Ευτυχώς είχα μαζί μου και ένα ζευγάρι δερμάτινες. Και έκανα ντουζ με αυτές. Καταλαβαίνετε τι έγιναν. Παραμορφώθηκαν. Και γω συνεχίζω να τις φοράω παραμορφωμένες, παρά το ότι σκοτώνουν το στυλ μου!

 

Δίπατες

Ανεβαίνω έναν όροφο και νιώθω υπέροχα. Άλλος αέρας από πάνω. Μακραίνει το πόδι, τα ρούχα φαίνονται πιο ωραία και γω περπατάω με χάρη. Ώσπου ιδρώνουν τα πόδια, φεύγουν πιο μπροστά και τα αγαπημένα μου μικρά δακτυλάκια βγαίνουν απέξω. Σχεδόν ακουμπάνε το δρόμο. Τα μαλώνω να μπουν μέσα και αυτά τον χαβά τους. Καλή η θέα από ψηλά, αλλά για δίπατες δεν είμαι . . .Σκοτώνουν την αισθητική.

 

Βασανιστικές

Έψαχνα ένα ζευγάρι που να ξεκουράζει τα πόδια μου. Και κάποιος μου πούλησε αυτές με τα καρφάκια. Είπε ότι είναι ανατομικές και ότι θα τις φοράω και θα πετάω. Ναι, ούτε από την κρεβατοκάμαρα ως το μπάνιο δεν καταφέρνω να πάω! Με σκοτώνουν απ΄ την κούραση.

 

 

Αυτές ήταν οι πέντε πιο φονικές σαγιονάρες που έχω δοκιμάσει. Δε μετανιώνω για καμία από αυτές, γιατί μου έδωσαν ιστορίες να αφηγούμαι. Φέτος λέω να δοκιμάσω αυτές:

 

Ελπίζω μετά από λίγο καιρό να μη βρομάνε! Εσείς τι λέτε;

Share This