Ο Βασίλης, ο Μίλτος και ο Άλκης είναι μόνο τρία από τα μέλη της ομάδας ΟΜΙΧΛΗ Crew. Ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Καστοριάς, έχοντας ως στόχο την αξιοποίηση όλων των δεδομένων που έχουν, λόγο της γεωγραφικής θέσης της πόλης. Υποστηρίζουν πως ο συνδυασμός βουνού και υγρού στοιχείου, σε τόσο μικρή απόσταση, είναι ό,τι καλύτερο, για να στήσεις ένα extreme park. Τόσο το χιονοδρομικό του Βιτσίου, όσο και η λίμνη στην περιοχή του ΔΗΝΑΚ, σημεία στα οποία και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις, ανέδειξαν το άθλημα του snowboard.

Με πολύ μεράκι κατάφεραν και δημιούργησαν  εδώ και 5 χρόνια με δικά τους έξοδα ένα DIY snowpark στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Βιτσίου, το οποίο απέχει μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Το  εγχείρημα πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι είχε ανταπόκριση από αρκετά νέα παιδιά τα οποία και συμμετείχαν στο χειμερινό αυτό event!

 

Ποια είναι η Ελληνική σνόουμπορντ σκηνή;

Το ελληνικό snowboard έχει δείξει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη ανάπτυξη από διάφορες κινήσεις των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα κάτι που θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα λόγο της γεωγραφικής της θέσης και των διαθέσιμων βουνών που έχει. Παρόλα αυτά φτάσαμε να έχουμε καταξιωμένους αθλητές οι οποίοι προσπαθούν να αναδειχτούν στο χώρο του snowboard μέσα από event που διοργανώνονται ανά τη χώρα και παίρνουν μέρος σαν crew ή και ατομικά. Έχουν δημιουργηθεί κάποιες ομάδες ατόμων (crew) όπου δείχνουν τις δράσεις τους με αποτέλεσμα να δώσουν ένα ερέθισμα στα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα. Τέλος θα θέλαμε να κλείσουμε με την αναφορά μας στο Θέμη Λαμπρίδη, τον άνθρωπο που σκέφτηκε και πραγματοποίησε το ντοκιμαντέρ για το ελληνικό snowboard “The Thing About Greece” και έδωσε μια μεγάλη ώθηση στο άθλημα και στόχο τη παρακίνηση των θεατών να ασχοληθούν με το βουνό.

 

Ποια είναι η δράση της ομάδας;

Η ομάδα που έχουμε ασχολείται κυρίως με το snowboard όμως τον τελευταίο καιρό κάνει κι άλλες κινήσεις σε άλλους τομείς. Ξεκινήσαμε να στήνουμε ένα snow park στο Χ.Κ. Βιτσίου στη Καστόρια και κάθε χρόνο μέσα από διάφορα event και δράσεις που έχουν να κάνουν με αθλήματα του χώρου προσπαθούμε να το αναβαθμίσουμε όσο μπορούμε. Σαν ομάδα κάνουμε το Slope Style Event στα τέλη του Φεβρουάριου κάθε χρόνο επίσης διοργανώνουμε το X Fest στη λίμνη της Καστοριάς το οποίο γίνεται στα τέλη του Ιουλίου με στόχο να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά σε αυτό τον τομέα. Η ιδέα μας ήταν να δείξουμε τι μπορεί η Καστόρια σε συνδυασμό με όρεξη από άτομα να κάνει στο θέμα των extreme-adventure sports και παράλληλα να γνωρίσουν εμάς και το τι κάνουμε σε γενικότερες γραμμές. Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα μας για περισσότερες  πληροφορίες: https://web.facebook.com/Omixlh-Snowpark.Πιστεύουμε στη πόλη της Καστοριάς ότι μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο διότι συνδυάζει λίμνη και βουνό, δύο στοιχειά πολύ βασικά για τα extreme-adventure sports και επειδή σίγουρα μονή της δεν μπορεί να κάνει κάτι τα άτομα που ασχολούνται σαν εμάς σε κάποιους τομείς θέλουν να αφιερώσουν χρόνο για να κάνουν την πόλη τους να μετράει στο χάρτη και να έχει να δείξει διάφορα πράγματα στους πολίτες της και τους τουρίστες .

 

 

 

 

Υπήρξαν δυσκολίες;

Ωραία ερώτηση! Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές δεν είναι εύκολο να περάσεις σε μια πόλη ένα τρόπο ζωής που σου αρέσει και όχι μόνο να το περάσεις αλλά να τους κάνεις να θέλουν να ζουν έτσι. Ο σκοπός δεν είναι αποκλειστικά αυτός αλλά είναι  μια βάση για να αρχίσουν τα νέα παιδιά να ασχολούνται με τέτοιου είδους αθλήματα. Επειδή όπως είπαμε είμαστε μια απλή ομάδα ατόμων και τίποτα παραπάνω αυτά που σκεφτόμαστε και θέλουμε να κάνουμε δεν είναι πάντοτε εφικτά με αποτέλεσμα να  περνάμε από πολλές κριτικές και αναλύσεις μέχρι να μας δώσουν το ΟΚ οι διάφοροι φορείς έτσι ώστε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Τα χρήματα επίσης είναι μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες και η αναγνωσιμότητα  μέχρι να  πειστούν οι κατάλληλοι άνθρωποι και να σε εμπιστευτούν. Οι δυσκολίες είναι για να μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο συνειδητοποιημένους σε αυτό που κάνουμε γι αυτό και εμείς σκεπτόμαστε να κάνουμε πιο σοβαρά πράγματα χρόνο με το χρόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ομιχλη crew

φωτογραφία: oladeka.com

 

 

 Θα το βλέπατε επαγγελματικά;

Για να δεις κάτι τέτοιο επαγγελματικά επειδή ασχολούμαστε με παρά πολλά πράγματα ταυτόχρονα (οργάνωση event ,construction snow park, προβολή θετικών στοιχείων της πόλης) νομίζουμε πως θέλει μεγάλα κεφάλαια και κινήσεις όχι μόνο στη Καστόρια αλλά πανελλαδικά. Μακάρι μια μέρα να βρούμε τα κεφάλαια και το χρόνο να ασχοληθούμε επαγγελματικά με αυτό που μας αρέσει, άλλωστε τι καλύτερο από το να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα!! Ίσως στο μέλλον δημιουργήσουμε κάτι μεγαλύτερο από μια απλή ομάδα γιατί όπως είπαμε και πριν, τώρα είμαστε μια ομάδα και δεν έχουμε μεγάλη υπόσταση, με μια πιο σοβαρή παρουσία θα μπορούμε να κάνουμε αυτά που σκεπτόμαστε  και πίστεψε μας αυτά που σκεπτόμαστε είναι όντως πολλά. Συνεχίζουμε στο ρυθμό μας και κάθε φορά θα γινόμαστε και πιο επαγγελματίες και δεν ξέρεις ποτέ  μπορεί όλο αυτό να βοηθήσει πιο πολύ στην ανάπτυξη των extreme-adventure sports και παράλληλα την πόλη της Καστοριάς.

 

 

Πάρτε μια γεύση απο το φετινό SlopeStyle Contest που πραγματοποιήθηκε στις 17&18 Φεβρουαρίου για 2η χρόνια και προκάλεσε πολύ θετικές εντυπώσεις!

Today’s highlights @ Vitsi by SlopeStyle Event by Omixlh Crew and Computerman.gr αύριο η συνέχεια!

Posted by Haris Tilaveridis on Samstag, 17. Februar 2018

 

 

Αναμένουμε με αγωνία το 4ο Χ Fest !!!

For more : https://www.facebook.com/omixlhcrew/

Share This