Οι πρώτες σκέψεις…

Τελειώνοντας τις πανελλήνιες εξετάσεις – για δεύτερη φορά – εκτός από το γεγονός ότι ήμουν ανυπόμονος για το αποτέλεσμα, ήμουν και δεκαοκτώ κιλά βαρύτερος! Ως πρώην πρωταθλητής, κυπελλούχος και μέλος της εθνικής ομάδας του αθλήματος της Ελεύθερης Πάλης, το σίγουρο ήταν ότι δεν ήθελα να περάσω κάπου αλλού πέρα από τη γυμναστική ακαδημία (ΤΕΦΑΑ).   Ποια ήταν ,όμως, τελικά η σχολή που πέρασα;

     ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στην Καστοριά!…

Η πρώτη μου αντίδραση  δεν ήταν και η πιο θετική Απογοήτευση και μεγάλη στεναχώρια για την “αποτυχία” που έπρεπε ωστόσο να αντιμετωπίσω. Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ πήρα την απόφαση να ενημερωθώ καλύτερα  για τη νέα μου σχολή. Μελέτησα  τον οδηγό σπουδών και την επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει το τμήμα και κατέληξα πως αξίζει να πάρω το ρίσκο να σπουδάσω πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Φυσικά ,όμως, χωρίς την υποστήριξη της οικογένειάς μου, δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα.

Φτάνοντας στην Καστοριά

Φτάνοντας στην πόλη της Καστοριάς ενθουσιάστηκα βλέποντας την ομορφιά της. Μετά τις τυπικές διαδικασίες της εγγραφής στην σχολή και την εύρεση της νέας μου φοιτητικής κατοικίας, έφτασε η ώρα να δω πού θα συνεχίσω τις προπονήσεις μου. Έφτασε η ώρα να βρω τη νέα αθλητική μου “στέγη”!

Σχολή πάλης δεν υπάρχει στην Καστοριά, συνεπώς, έπρεπε να βρω ένα διαφορετικό άθλημα. Μετά από πολλή αναζήτηση κατέληξα στην Μαχητική Ακαδημία Καστοριάς (ΜΑΚ), όπου πηγαίνω μέχρι σήμερα και είμαι ιδιαίτερα  ευχαριστημένος από τον δάσκαλό μου Σεργκέι Ριαμτσούκ και τον γυμναστή Αντώνη Αρβανιτάκη.

Ξεκινούν τα μαθήματα  και είναι η πρώτη φορά  που βρίσκομαι “έξω από τα νερά μου”. Γνωρίζω συμφοιτητές μου που άλλοι έχουν επιλέξει συνειδητά αυτό το τμήμα, και άλλοι έχουν την ίδια άγνοια με μένα. Ξαφνικά βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά  που έχουν έφεση στη φωτογραφία, στην παραγωγή βίντεο, στα γραφιστικά, στο γραπτό και τον προφορικό λόγο και εγώ το μόνο που ξέρω να κάνω είναι να παλεύω.

Στις πρώτες συζητήσεις για την σχολή ήμουν πολύ πιο μαζεμένος. Στη συνέχεια, όμως πείσμωσα και ως πρώην πρωταθλητής είπα ότι δεν θα το βάλω κάτω. Θα  είναι μια ακόμα πρόκληση που θα δεχτώ. Παρακολουθώντας τα μαθήματα με συνέπεια, με βοήθησε να αντιληφθώ πιο γρήγορα τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις που έχω απέναντι στη σχολή.

Κατά την διάρκεια των σπουδών…

Καθότι η σχολή μας είναι δημιουργική, οι εργασίες που μας αναθέτουν οι καθηγητές μας δίνουν την δυνατότητα να διερευνήσουμε ευρύτερα το θέμα της επιλογής μας, μένοντας πάντα κοντά στο αντικείμενο του μαθήματος. Μιας και λατρεύω τον αθλητισμό, προσπαθώ, όσο είναι εφικτό, οι εργασίες μου να περιστρέφονται γύρω από αυτόν: ανάπτυξη ιστοσελίδων, κοινωνικών δικτύων, έρευνες και διαφημίσεις φανταστικών και υπαρκτών αθλητικών σωματείων και αθλητών…Η γκάμα είναι μεγάλη…

Εσωτερικές σκέψεις

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό δεν σταμάτησε ούτε μέρα. Γι’ αυτό τον λόγο, στόχος μου είναι να “παντρέψω” τους δύο σταθμούς της ζωής μου.

Το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας διεύρυνε τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες. Αυτό σημαίνει ότι δεν άλλαξα τον προορισμό, αλλά την διαδρομή. Έτσι, μου δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να ασχοληθώ με τον τομέα της επικοινωνίας, αλλά υπό το πρίσμα της σκοπεύω  να βοηθήσω όλο και περισσότερα άτομα να ενδιαφερθούν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός για μένα αποτελεί πηγή έμπνευσης και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να σταματά να αγωνίζεται. Αν δεν έβρισκα σε αυτή την πόλη την αθλητική μου διέξοδο, θα είχα αποσυντονιστεί ολοκληρωτικά. Θα δυσκολευόμουν να αποδώσω στη σχολή και στην καθημερινότητά μου. Ο αθλητικός σάκος και τα παλαιστικά παπούτσια μού έδειξαν πως δεν πρέπει να παρεκκλίνεις από το στόχο σου αλλά να τον κυνηγάς δημιουργώντας τα κατάλληλα μονοπάτια. Έτσι αποκομίζεις εμπειρίες και την κατάλληλη ωριμότητα για τη λήψη σωστών επιλογών οδηγώντας σε στο να ακολουθήσεις αυτό που πραγματικά αγαπάς.

Ελπίζω όλοι εσείς  οι νέοι φοιτητές, να βρείτε και να ακολουθήσετε κι εσείς αυτό που αγαπάτε είτε έχει σχέση με τον αθλητισμό είτε όχι. Όσα εμπόδια και αν προκύψουν, μη διστάσετε να τα ξεπεράσετε! Τέλος, η δική μου πρόταση ως αθλητής είναι να απολαμβάνετε τα οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και γιατί όχι να τον εντάξετε στον καθημερινό τρόπο ζωής σας!

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

Επιμέλεια : Ομάδα Επικοινωνίας Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

Share This