Η ημερομηνία των εγκαινίων είναι ιδιάζουσας σημασίας καθώς αναφέρονταν στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ωστόσο οι πολιτιστικοί δεσμοί δεν σταματούν εδώ. «Το ονομάσαμε Οδησσό διότι οι διπλωμάτες και αξιωματούχοι, όλοι όσοι εξορίστηκαν μετά την οθωμανική κατοχή, έζησαν στην Οδησσό. Η πόλη της Οδησσού ανήκε στους Οθωμανούς, αλλά χάρη στη βοήθεια των Ρώσων και της Μεγάλης Αικατερίνης, η περίφημη πόλη απελευθερώθηκε.

«Θεωρώ ότι το 1821 είναι η πιο σημαντική ημερομηνία της ελληνικής κληρονομιάς, καθώς ήταν το πρώτο έτος του Αγώνα για την Ανεξαρτησία της χώρας μετά από 400 χρόνια κατοχής». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κοσπέτας «θέλαμε να το κρατήσουμε απλό και να δημιουργήσουμε κάτι εκπληκτικό, παίρνοντας αγνά πρωτογενή υλικά από τα ελληνικά χωριά και εξευγενίζοντας τα στην κουζίνα μας».

Το Odessa Bar προσφέρει μια πληθώρα από cocktails όπως το Moscow mules, μια εξαιρετική wine list καθώς και εκλεκτά σνακ από την κουζίνα του 1821 που βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Για τους εκλεκτούς έχουν μια exclusive υπηρεσία μπουκαλιών όπου όταν κάποιος αγοράσει ένα μπουκάλι Beluga vodka, θα λάβετε μια πλακέτα με το όνομά σας (moniker), που θα βρίσκεται δίπλα στο μπουκάλι σε ένα ντουλάπι που δίνει το πλεονέκτημα «Ήμουν εδώ».

 

 

 

Share This