Ο Petar Cvirn θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με το Istrian National Theatre, της Κροατίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την  απόλυτη ευτυχία;

Δύσκολη ερώτηση για αρχή. Όταν ήμουν νεότερος αυτή η ιδέα της τέλειας ευτυχίας ήταν περισσότερο συνδεδεμένη με μεγάλες προσδοκίες, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος απλώς με ένα πρωινό στο κρεβάτι ή μια σφιχτή αγκαλιά, μια καλή θεατρική παράσταση ή ταινία ή ένα βραδινό πάρτι με φίλους.

Ποιoς είναι ο μεγαλύτερός σας φόβος;

Φοβάμαι ότι οι επιστήμονες δεν θα βρουν τρόπο να παρατείνουν τη ζωή μας σε τουλάχιστον 300 χρόνια!  Φοβάμαι την ανθρώπινη βλακεία, τις ατομικές βόμβες και τους Προέδρους που παίζουν με το μέλλον του κόσμου.

Ποιo είναι το χαρακτηριστικό που θα θέλατε να αλλάξετε στον εαυτό σας;

Θα ήθελα να μάθω να είμαι περισσότερο υπομονετικός και να ακούω τους ανθρώπους καλύτερα γιατί μερικές φορές πεισμώνω σαν το μουλάρι. Ωστόσο, έχω καλούς φίλους που με προειδοποιούν συνεχώς για αυτά τα πράγματα και έτσι βελτιώνομαι…αργά.

Ποιo είναι το χαρακτηριστικό για το οποίο οικτίρετε τους άλλους;

Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν είναι ειλικρινείς, μπορώ να δεχτώ την κριτική αλλά θέλω οι άνθρωποι να είναι άμεσοι και ειλικρινείς. Επίσης, το να παραιτείται κάποιος και να μην διεκδικεί αυτό που θέλει.

Ποιο εν ζωή πρόσωπο  εκτιμάτε περισσότερο;

Είναι δύσκολο να απαντήσω γιατί τα πρότυπά μου αλλάζουν.  Άνθρωποι και καλλιτέχνες όπως η Natalie Portman, η Meryl Strip ή επιστήμονες όπως ο Κροάτης Ivan Đikić . Θαυμάζω επίσης τους φίλους μου. Καθώς μεγαλώνω (και γίνομαι περισσότερο σοφός) παρατηρώ ότι εκτιμώ και θαυμάζω τα καλά χαρακτηριστικά των κοντινών μου ανθρώπων.

Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό πράγμα που έχετε κάνει;

Οι άνθρωποι λένε ότι είμαι σνομπ, αναφορικά με τις προτιμήσεις μου στο φαγητό ή τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζω οπτικά τα πράγματα γύρω μου, όπως τα ρούχα ή τα έπιπλα, αλλά όπως  για κάθε υπερβολικό άτομο έτσι και για εμένα φαίνεται λογικό.

Ποια είναι η παρούσα διανοητική σας κατάσταση;

Eίμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω με τις πρόβες του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη στην Κοζάνη. Εκτός από αυτό θα περιέγραφα την κατάστασή μου με τις εξής σειρές- Pauqita Salas, True detective, Black mirror, Chef`s table και άλλα- σε αυτά προγράμματα βρίσκω έμπνευση, διασκέδαση, άνεση όταν είμαι στεναχωρημένος, έτσι η ποικιλομορφία αυτών των τηλεοπτικών προγραμμάτων θα μπορούσε να περιγράψει τις αλλαγές στη διάθεσή μου.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Το ταλέντο. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι στο χώρο της τέχνης συχνά δίνουν εύσημα σε ανθρώπους που είναι τεμπέληδες, με αποτέλεσμα αυτά τα αποκαλούμενα εξαιρετικά ταλέντα απλά να καταστρέφουν την ποιοτική εργασιακή ατμόσφαιρα.

Σε ποιες περιπτώσεις λέτε ψέματα;

Οφείλω να παραδεχτώ ότι λέω μικρά  ψέματα σε καθημερινή βάση, όταν θέλω να προσαρμόσω μια κατάσταση ώστε να γίνει καλύτερη για μένα!

Τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει στην εμφάνισή σας;

Το ότι μεγαλώνω είναι για μένα σημαντικό γιατί πλέον γίνομαι πιο απλός.  Έτσι δεν μπορώ να πω ότι θα άλλαζα κάτι ιδιαίτερο, ίσως μερικά εκατοστά ύψους ώστε να μπορώ να παίζω μπάσκετ!

Ποιο εν ζωή πρόσωπο αντιπαθείτε  περισσότερο;

Δεν αντιπαθώ κανέναν, αλλά θα μπορούσα να πω ότι γίνομαι περισσότερο καχύποπτος και προληπτικός με μερικούς ανθρώπους που δεν εμπιστεύομαι.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που εκτιμάτε περισσότερο σε έναν άντρα;

Αυτές τις μέρες η θέση του άντρα και της γυναίκας καθίστανται ίσες.

Γι’αυτό εκπλήσσομαι ευχάριστα όταν ακούω για παράδειγμα  ότι ένας άνδρας μαγειρεύει και βοηθάει τη σύντροφό του σε ορισμένες γυναικείες κατ’ άλλα δουλειές του σπιτιού. Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο ένας άνδρας δεν φαίνεται αδύναμος αλλά δείχνει την άνεσή του να βοηθήσει  τη γυναίκα του. Η ισορροπία είναι σημαντική.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που εκτιμάτε περισσότερο σε μια γυναίκα;

Γοητεύομαι πάντα με την αδεξιότητα που έχουν μερικές γυναίκες και σίγουρα με την καλοσύνη και τη σοφία τους.

Ποιες λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείτε περισσότερο;

Τάισε με! Αστειεύομαι.  Συχνά χρησιμοποιώ την φράση «Ναι, άλλα σε σχέση με τι;» την οποία πλέον χρησιμοποιούν  και οι κοντινοί μου άνθρωποι για να με πειράξουν.  Μου αρέσει να είμαι διπλωματικός , επομένως χρησιμοποιώ αυτή τη φράση για να αποφεύγω συγκρούσεις.

Τι ή ποια είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής σας;

Λοιπόν, μερικές φορές ανησυχώ ότι απλός άνθρωπος γιατί λατρεύω το φαγητό, επομένως είμαι ερωτευμένος με το φαγητό! Έχω μεγάλο πάθος για την τέχνη και  την ηθοποιία. Παρόλα αυτά έχω ζήσει και μεγάλους έρωτες στη ζωή μου.

Πότε και που υπήρξατε πιο ευτυχισμένος;

Είμαι τυχερός και δεν θα μπορούσα να μετρήσω όλες τις στιγμές και τα μέρη. Γράφω αυτό το κείμενο από την Βαρκελώνη και είμαι πολύ χαρούμενος αυτήν την στιγμή. Ήμουν πολύ χαρούμενος αυτό το καλοκαίρι στο νησί Vis στην Κροατία, καθώς γνώρισα μερικούς νέους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν σαν να ήμασταν χρόνια φίλοι. Υπήρξα χαρούμενος σε ένα ταξίδι στην Ιταλία τον Αύγουστο με μια από τους πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της Κροατίας την  Nera Stipičević. Αυτήν την στιγμή μένω στο σπίτι του καλύτερού μου φίλου και είμαι ευτυχισμένος.

Θα ήθελα να μπορώ πετάω! Θα αντάλλασα σίγουρα όλα μου τα ταλέντα για μια υπέροχη φωνή!

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι σε σας, τι θα ήταν αυτό;

Πιστεύω πως δεν χρησιμοποίησα κάποιες ευκαιρίες που μου δόθηκαν. Παρόλα αυτά όμως τώρα που σκέφτομαι δεν θα άλλαζα τίποτα.

Ποιο θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο  σας επίτευγμά;

Η συνειδητοποίηση του ότι πλέον ενηλικιώθηκα και δεν είμαι πια παιδί. Θεωρώ ότι τα καλύτερα έρχονται.

Αν μπορούσατε να διαλέξετε πώς να επιστρέψετε στη ζωή, τι θα θέλατε να είστε;

Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω σαν μηχανή του χρόνου ή σαν τον Nikola Tesla.

Που θα σας άρεσε περισσότερο  να ζείτε;

Ακόμα προσπαθώ να αποφασίσω.  Λατρεύω τη Μεσόγειο και το μεσογειακό κλίμα. Υπήρξα τυχερός γιατί ταξίδεψα και δούλεψα σε διαφορετικές πόλεις οπότε ποιος ξέρει που θα καταλήξω. Πρέπει να βάλω και τη Νέα Υόρκη στη λίστα  μου επίσης!

Ποιο είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχετε στην κατοχή σας;

Το ρολόι του παππού μου, διότι έχει μεγάλη συναισθηματική αξία.  Ένα γλυπτό της Irena Kraljić, μιας νέας καλλιτέχνιδας από την Κροατία και μια οικογενειακή Βίβλο 300 ετών.

Τι θεωρείτε ως έσχατο βαθμό δυστυχίας;

Το να μην έχεις φίλους και να μην μπορείς να είσαι ελεύθερος άνθρωπος.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας επάγγελμα;

Θα έλεγα η ηθοποιία  αλλά και το να είσαι ο  Superman πρέπει να είναι  κάπως αστεία δουλειά!

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας;

Το ότι είμαι λιγάκι  φωνακλάς και προσπαθώ να ηγούμαι σε κάθε περίσταση.

Τι είναι αυτό που εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

Τους έχω αναφέρει τόσες πολλές φορές στην συνέντευξή μου. Τους εκτιμώ διότι έμειναν δίπλα μου όταν υπήρξα ο πιο εκνευριστικός άνθρωπος.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας συγγραφέας ;

Εξαρτάται από τη στιγμή αλλά αυτοί στους οποίους επιστρέφω είναι ο  Orhan Pamuk, Erlend Loe, Murakami.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας φανταστικός ήρωας;

Ο Batman και ο Superman.

Με ποια ιστορική φιγούρα ταυτίζεστε;

Δεν θα μπορούσα να πω καμία συγκεκριμένα, αλλά υπάρχουν κάποιες ιστορικές προσωπικότητες που τις βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί  ήρωες σας;

Οι καθημερινοί άνθρωποι που σώζουν ζωές,  οι γιατροί,  οι πυροσβέστες και ο μπαμπάς μου!

Ποια είναι τα αγαπημένα σας ονόματα;

Το Mark και Natalie.

Τι είναι αυτό που απεχθάνεστε;

Το συκώτι του βοδινού και οι τάσεις που υποβαθμίζουν το καλό γούστο.

Σε ποιο πράγμα προδώσατε τον εαυτό σας και μετανιώνετε περισσότερο για αυτό;

Το γεγονός πως δεν είχα περισσότερο χρόνο με τη γιαγιά μου Manja και ότι δεν υπήρξα πιο έξυπνος κάποιες στιγμές στο παρελθόν.

Με ποιον τρόπο θα θέλατε να πεθάνετε;

Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά αν  είναι απαραίτηο – σε ένα μεγάλο πάρτι με φίλους!

Ποιο είναι το  motto σας;

Μην τα παρατάς  ποτέ και πάντα να βρίσκεις  έναν άλλον τρόπο.

 

 

Share This