Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια, η παθιασμένη σχέση τους θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία, σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα.

Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός της «Ida» υπογράφει ένα ποιητικό, αισθητικά πανέμορφο και αδιαπραγμάτευτα ρομαντικό οδοιπορικό στα χαρακώματα του έρωτα, το οποίο τιμήθηκε επάξια με το Βραβείο Σκηνοθεσίας του Φεστιβάλ Καννών. Παρουσία του σκηνοθέτη

Ο διακεκριμένος Πολωνός  κλειδώνει τις απολύτως δοτικές ερμηνείες των Κοτ και Κούλιγκ σε ένα ασπρόμαυρο κάδρο ανείπωτα λυρικής ομορφιάς, κερδίζοντας δίκαια το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Paweł Pawlikowski
ΣΕΝΑΡΙΟ: Paweł Pawlikowski, Janusz Głowacki, Piotr Borkowski
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Lukasz Żal
ΜΟΝΤΑΖ: Jarosław Kamiński
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza, Cédric Kahn, Jeanne Balibar, Adam Ferency, Adam Woronowicz

PAWEL PAWLIKOWSKI
Ο Πάβελ Παβλικόφσκι σπούδασε λογοτεχνία και φιλοσοφία στο Λονδίνο και την Οξφόρδη. Ξεκίνησε να γυρίζει ντοκιμαντέρ για το BBC στα τέλη του 1980. Η Ida κέρδισε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2015 και πέντε Ευρωπαϊκά Βραβεία, μεταξύ πολλών διακρίσεων. Από το 2013 ζει στη Βαρσοβία και διδάσκει σκηνοθεσία και σενάριο.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Cold War
2013 Ida
2011 The Woman in the Fifth
2004 My Summer of Love
2000 Last Resort
1998 The Stringer

 

Share This