Ο Fabian Lentsch και το crew των Snowmads ανακαλύπτουν τις βουνοκορφές και τις πλαγιές στην Ελλάδα!

Η ιδέα των “Snowmads” ήταν κάτι που υπήρχε καιρό στο μυαλό του Αυστριακού σκιέρ Fabian Lentsch, αφού το να ταξιδεύει από το ένα σημείο της γης στο άλλο με το αεροπλάνο δεν τον ενθουσίαζε, καθώς ένιωθε πως έχανε τη διαδρομή του ταξιδιού!

Οι 6 φίλοι του που μοιράζονται το ίδιο πάθος και τρέλα για σκι και ταξίδια- ανακατασκεύασαν ένα παλιό πυροσβεστικό όχημα, με σκοπό να ανακαλύψουν και να κατακτήσουν βουνοκορφές και καινούριες πλαγιές για κατάβαση!

To τετρακίνητο "σπίτι" των Snowmads
To τετρακίνητο «σπίτι» των Snowmads

Οι Snowmads στην Ελλάδα

«H Ελλάδα ήταν από καιρό στόχος όμως ποτέ δεν ταίριαξε λόγω καιρού. Φέτος ήταν στο πρόγραμμα οι Άλπεις αλλά… δεν είχαν χιόνια», μας είπε ο Fabian Lentsch.

Μια φωτογραφία της Ελλάδας στα λευκά ήταν η αφορμή για να μπει στο χάρτη των προορισμών του ταξιδιού και έκανε τον Fabian να ψάξει στα συστήματα και να δει ότι η Ελλάδα είχε παραδόξως πολύ χιόνι (περισσότερο από τις Άλπεις, εκείνη τουλάχιστον την περίοδο).

Έτσι το crew ανακάλυψε τα χιονισμένα βουνά του Χελμού και άνοιξε καινούριες διαδρομές στα Καλάβρυτα! Διαδρομές που δεν είχε τολμήσει κανείς έως τώρα. Και όπως είναι φυσικό, αφού πρωταρχικό ρόλο στο ταξίδι αυτό είχε ο καιρός… τίποτα δεν μπορεί να πάει as planned! Οι Snowmads αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Κρήτη καθώς ο καιρός δεν τους έκανε το χατίρι και ξεκίνησαν για Παρνασσό.

Skiing, paragliding, surfing, swimming and some Greek coffee. Crete turned out to be a really special place once we figured out how to work with the crazy island weather. Jochen Mesle Julian "Theking" Zenzmaier Roman Rohrmoser Raphael Webhofer Marco Freudenreich

Gepostet von Fabian Lentsch am Montag, 27. Februar 2017

Επόμενη στάση, σκαρφάλωμα έως την κορυφή του Ολύμπου. Και πριν φύγουν, μια τελευταία στάση λίγων ημερών στη Δίρφη, στην Εύβοια, που τους έκλεψε την καρδιά!

Greece is more than summer and beaches 😛 SCOTT Sports #yamas #snowmads #verleihtflügel #noshortcuts Marker Products

Gepostet von Fabian Lentsch am Montag, 10. April 2017

Δες την ταινία SNOWMADS – A Journey Towards Eastern Suns στο Red Bull TV  όπου ο Fabian και η ομάδα του ξεκίνησαν ένα ταξίδι προς το… άγνωστο διασχίζοντας την Τουρκία, το Ιράν και τη Γεωργία. Εκεί ήρθαν σε επαφή με αυτούς τους τόσο διαφορετικούς πολιτισμούς γεμάτους από χρώματα και αντιφατικές εικόνες, ενώ κάθε συνάντηση με τους ντόπιους, τους οδηγούσε σε κάτι νέο και ανεξερεύνητο!

#freeski

Φωτογραφία εξωφύλλου >Fabian Lentsch © JONAS BLUM / NINE&ONE / RED BULL CONTENT POOL

Πηγή: redbull.com/snowmads

Share This