Με αναμμένα κεριά, αγιασμό, και ουρές κόσμου.

Εκεί που ιερό με το κοσμικό είναι μόλις δυο βήματα μακριά, δίπλα από την καρδιά της εκκλησίας. Αυτά είναι τα  υπαίθρια πανηγυράκια  με αφορμή τις γιορτές Αγίων όπως αυτό στο Δρέπανο Κοζάνης όπου η «τσίκνα» μπλέκεται με το λιβάνι!

Δίπλα από την εκκλησία, το Λούνα Παρκ που πλημμυρίζει από φωνές, γέλια, μπαλόνια, κόσμο και χαρά, πολύ χαρά! Ουρές παιδιών που περιμένουν να ανέβουν στο ταψί, την ρόδα, την μπαλαρίνα, το τρενάκι, τα συγκρουόμενα και τρέξιμο για τις μάρκες… αγώνας δρόμου!

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα πολύχρωμα φώτα, τη μουσική, τη μυρωδιά από ποπ κορν και από  μαλλί της γριάς που κολλάει σε πρόσωπο, ρούχα,  μαλλιά, και στον διπλανό καμιά φορά!

 

Λίγο πιο πέρα,  για τους αρνητές της αδρεναλίνης τα σουτάκια στην μπασκέτα, οι  κρίκοι και η σκοποβολή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες , παππούδες και παιδιά ανταμώνουν καθένας με δικό του… σκοπό και στόχο.

Σαν το παιδί δίπλα μου!

– Γιαγιά θα μου πάρεις μια μάρκα να κάνω τρενάκι;

Απλόχερα δίνει η γιαγιά όχι χρήματα αλλά αγάπη!  Και ξεροσταλιάζει να περιμένει πότε θα έρθει η σειρά του εγγονού της να τον χαιρετήσει από μακριά, να του πει είμαι εδώ, σε βλέπω και χαίρομαι που το μοιραζόμαστε αυτό μαζί!

Παραπέρα  οι πάγκοι, σαν να έρχονται  και αυτοί από τα βάθη του χρόνου για να συναντήσουν το σήμερα. Ακριβείς στην ανάμνηση του τότε.

Έπειτα οι ψησταριές, τα πλαστικά τραπέζια, οι καρέκλες και οι ξύλινοι πάγκοι, τα σουβλάκια, οι χαλβάδες και τα παγωτά!

Πολύτιμες εικόνες που σκαλίζουν τις παιδικές και εφηβικές μας αναμνήσεις. Ένα βίωμα όχι μόνο δικό μας αλλά και του διπλανού μας, που ακόμη και αν είναι άγνωστος, μπορεί να τα περιγράψει σαν εσένα.

Χαρά, ξεφάντωμα, παιχνίδια, χαμογέλα και κατάνυξη όλα μαζί, όλα σε ένα. Ελλάδα!

 

Oι νοσταλγοί πατήστε play

https://www.kasetophono.com/2012/10/Luna-park.html?m=0

 

 

 

 

Share This