Στου αιώνα την παράγκα 

στρώσε τ’ όνειρό σου μάγκα

στα κρυφά και ταπεινά

ψάξε τα παντοτινά!

Εκεί που θα λυθεί η γλώσσα σου και η ψυχή σου θα ξεσκάσει , εκεί θα αποβάλλεις τα άχρηστα και θα κρατήσεις τα ουσιώδη.

Ένας καφενές-μεζεδοπωλείο που ενσαρκώνει όλη τη φιλοσοφία  της γειτονιάς! Στου « Αιώνα την Παράγκα» η χαρά γίνεται προσιτή και οικεία! Μπορεί η λέξη «παράγκα» να μας παραπέμπει σε μια μικρή, πρόχειρη κατασκευή, ένα πρόχειρο κατάλυμα, αυτή όμως η Παράγκα έχει  τη στόφα του παλιού καλού και την αύρα του νέου  και  μια ατμόσφαιρα τόσο ζεστή που  αφηγείται ιστορίες  από το άνοιγμα της πόρτας. Στους στενεμένους καιρούς έρχεται να αντικαταστήσει τον παλιό καφενέ, να εξυπηρετήσει ένα καθημερινό αντάμωμα, ενίοτε να ξεσαλώσει με μια μουσική έκπληξη.

Από εκείνα τα μαγαζιά που ενώ θυμίζουν  μια άλλη δεκαετία με παλιά αντικείμενα, σεμεδάκια, πικ απ, φωτάκια και χρώματα, στο τέλος μπλέκονται όλα για να θυμίσουν πως η ψυχή παραμένει παλιά με άλλα ρούχα και άλλα μαλλιά.

Ένας  χώρος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις παρέες για όλες τις ημέρες και ώρες. Ένας καφενές σύγχρονος που έχει και σελίδα  στο Facebook αφού στρώνει και καταστρώνει live προγραμματισμένα και απρογραμμάτιστα όποτε προκύψει  σχήμα… μουσικό!

Tόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, φαγάκι φρεσκομαγειρεμένο, κρασί, μπύρα και τσιπουράκι σαν καύσιμο για να πάρει μπρος η γλώσσα. Και αφού η γλώσσα πάει ροδάνι ξεχνιέται και η τσέπη που παίρνει ανάσα και φεύγει χαμογελαστή.  Στα διπλανά τραπέζια φοιτητές, παρέες νεαρών, αλλά και παλιές καραβάνες. Το κλίμα σηκώνει κουβέντα, γνωριμίες, στιχάκια , αποφθέγματα και μουσική . Στου «Αιώνα την Παράγκα» βάζουμε λίγο δημιουργικό αλατοπίπερο στην καθημερινότητα μας. Κάθε Κυριακή μεσημέρι παίζει ζωντανό ρεμπέτικο, η ζωηρή κομπανία μαζί με τους θαμώνες σιγοτραγουδάνε, εκείνοι χτυπούν τον ρυθμό, θυμούνται στίχους και στο «Όπα» τους ξεφεύγει και μια πονεμένη κορόνα. Όλοι μια παρέα, όλοι μαζί στην παράγκα μας εκεί που απαθανατίζονται οι στιγμές μας και ξεδιψάει η ψυχή μας, έτσι περνάμε στην αιωνιότητα.

Στου «Αιώνα την Παράγκα» ακούγεται πιο δυνατά το «στην υγειά μας»…

Share This