Μια νέα έκθεση αφιερωμένη στον frontman των Nirvana, Kurt Cobain, θα εγκαινιαστεί τον επόμενο μήνα στην Ιρλανδία και θα φιλοξενεί μια συλλογή των προσωπικών αντικειμένων του, επιλεγμένων από την οικογένειά του.  Από παιδικά σκίτσα και σχέδια, μέχρι ρούχα και αυτοκίνητα, η έκθεση «Growing up Kurt Cobain (19 Ιουλίου-τέλη Σεπτεμβρίου), θα παρουσιάσει  δεκάδες προσωπικά αντικείμενα, πολλά από τα οποία μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα στο κοινό. Ο Cobain είχε Ιρλανδούς προγόνους και βρέθηκε νεκρός το 1994 σε ηλικία 27 ετών από αυτοπυροβολισμό.

Η κόρη του, Frances Bean Cobain,  και  η μητέρα του, Wendy O’Connor, είναι ανάμεσα στους συγγενείς που θα παρευρεθούν στα εγκαίνια του Museum of Style Icons στο Νewbridge, νοτιοδυτικά του Δουβλίνου.

«Πάντοτε η γιαγιά και οι θείες μου, μου έλεγαν ποιος ήταν ο πατέρας μου. Είμαι ενθουσιασμένη που η εικόνα που είχαν για τον Curt  θα παρουσιαστεί στους θαυμαστές των Nirvana σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε η Φράνσις στο Reuters.

Οι fans των Nirvana και του kurt Cobain που «εκλαΐκευσε»  το grung rock τη δεκαετία του’90, θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά το εμβληματικό πράσινο ριγέ πουλόβερ που ο ίδιος φορούσε στο video clip του «Smells like Teen Spirit».

 

Οι παιδικές ζωγραφιές του Cobain με χαρακτήρες cartoon, χειρόγραφοι στίχοι και το μπλε Dogde Dart αυτοκίνητό του θα συμπεριληφθούν επίσης στην έκθεση.

“Με αυτή την έκθεση ελπίζουμε να προσελκύσουμε την προσοχή στις ρίζες του Kurt, στο όραμα και την  καλλιτεχνική ιδιοφυΐα και να εμπνεύσουμε στον κόσμο να μη τους ανθρώπους να μη χάσει τον παιδικό θαυμασμό και τη δημιουργικότητά του”, δήλωσε η αδερφή του Kurt, Kim Cobain.

 

 

Ο ιδιοκτήτης του μουσείου, William Doyle, δήλωσε πως η ιδέα για τη συγκεκριμένη έκθεση προήλθε από τη φιλία που διατηρεί με την οικογένεια του καλλιτέχνη.  » Η οικογένεια έχει αυτή την αίσθηση, ότι επιστρέφει τον Kurt πίσω στην πατρίδα».

Το μικρό μουσείο στο County Kildare έχει εκθέσει ρούχα αστέρων όπως η Audrey Hepburn, η Elizabeth Taylor και η  Grace Kelly, ενώ προηγουμένως έχει φιλοξενήσει εκθέσεις αφιερωμένες στον Michael Jackson και τον Prince.

ΠΗΓΗ 

Share This