Η θεατρική ομάδα «Κολχίς» σε συνεργασία με 31 προσφυγικά σωματεία της περιοχής παρουσιάζουν σήμερα, 28 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης την θεατρική παράσταση «Το Σύνδρομο του επιζήσαντα» σε σκηνοθεσία και επιλογή κειμένων του Γιώργου Συμεωνίδη.  Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Κοζάνης και το Συσσίτιο απόρων δημοτών του Δήμου Κοζάνης!

«Το σύνδρομο του επιζήσαντα»  αποτελείται απο μια  σπονδυλωτή ροή αφηγήσεων και ερμηνειών στο μαύρο φόντο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικρασίας, της Αρμενίας και της Ασσυρίας σε τρεις χρόνους. Στο χρόνο της αθωότητας, στο χρόνο της απώλειας, στο σήμερα. Κείμενα, μουσικά χρώματα και μυρωδιές Πόντου, Μικρασίας, Αρμενίας, Ασσυρίας. Αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από την κόλαση… Προχώρησαν, έδωσαν ζωή φορώντας τη μνήμη, μετατρέποντας την απώλεια σε δύναμη!

Παίζουν οι:
Θεώνη Κοσμά, Ιωάννα Σπάσογλου, Σοφία Στεφανίδου και Γιώργος Συμεωνίδης. Παίζουν και τραγουδούν οι Αγγελική Παμπουκίδου και Νατάσα Τσακηρίδου.

Στη λύρα Θοδωρής Κοτίδης. Μουσική Επιμέλεια Χρήστος Κεμανετζίδης, Art video Σίμος Τζελέπης και Σκηνοθεσία – επιλογή κειμένων Γιώργος Συμεωνίδης.

 

 

 

Share This