Ερμιόνη Ευστρατιάδου

Μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Βραβεία Ανεξάρτητου Βρετανικού Κινηματογράφου (British Independent Film Awards – BIFA). Στη φετινή διοργάνωση, ο Έλληνας σκηνοθέτης κατάφερε να συγκεντρώσει 13 υποψηφιότητες με τη νέα του ταινία, The Favourite.
Μεταξύ άλλων, η ήδη αγαπημένη ταινία μπαίνει στη διαγωνιστική αρένα της διοργάνωσης με υποψηφιότητες στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α’ γυναικείου για την Ολίβια Κόλμαν και β’ γυναικείου για τις Ρέιτσελ Βάις και Έμμα Στόουν¨.
Ακολουθούν σε υποψηφιότητες το American Animals του Bart Layton (11), το Beast του Michael Pierce (10), το You Were Never Really Here της Lynne Ramsay (8), το Stan & Ollie του Τζον Μπερντ (7), το Apostasy του Daniel Kokotajlo (6), το Disobedience του Sebastián Lelio (5) και το Lean On Pete του Andrew Haigh (4).
Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στην Αγγλία, στις αρχές του 18ου αιώνα. Η εύθραυστη βασίλισσα Αν καταλαμβάνει τον θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ, φτάνει στο παλάτι, γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Καθώς οι τακτικές του πολέμου με τη Γαλλία καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκέιλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανέναν άντρα και καμία πολιτική να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της.

Share This