Το δεύτερο Σάββατο του Φεστιβάλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το πρωί ολοκληρώθηκε στο Μουσείο το σεμινάριο δημιουργικής γραφής με την Σοφία Νικολαΐδου και το απόγευμα στις 17.00 ξεκίνησε ένα άλλο σεμινάριο, αυτό της χαρακτικής με την Αλεξάνδρα Τσιτσιντά. Παράλληλα στις 18.30 στο Μουσείο έγινε η βιβλιοπαρουσίαση του «Καλά και σήμερα», ενός βιβλίου που διαπραγματεύεται το θέμα της αντιμετώπισης του καρκίνου με τρόπο ευρηματικό. Η Σοφία Μπέση συντόνισε την συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές, Πηνελόπη Μελίδου, Αντωνία Ανωγειανάκη και την συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου, ενώ η Πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών –ο οποίος υποστήριξε την εκδήλωση- απηύθυνε έναν χαιρετισμό. Η βραδιά συνεχίστηκε στο Sinatra’sμε τους Villa Quatro να έχουν κέφια,και να παρασύρουν τους θαμώνες σε τραγούδι και χορό.
Την Κυριακή 14 Απριλίου, η μέρα ξεκίνησε με την συνάντηση για τον Πολιτισμό στις 11.30. Το παρόν και κυρίως το μέλλον του Πολιτισμού στην Πτολεμαΐδα, τέθηκαν σε διαπραγμάτευση μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων της πόλης αλλά και των πολιτών. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με συμμετέχοντες όλους τους φορείς πολιτισμού και του υποψήφιους Δημάρχους να μας αναπτύσσουν το πρόγραμμα τους για τον Πολιτισμό. Παράλληλα, ξεκίνησε στις 11.00 το σεμινάριο της Φιλαρέτης Κομνηνού με θέμα: Το status στο θέατρο. Το απόγευμα στις 18.00 πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στα ιστορικά ντοκιμαντέρ, στο αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου. Τα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν είναι το Tokei Maru,του Ζάχου Σαμολαδά, που αφορά την διάσωση προσφύγων από το Ιαπωνικό θωρηκτό. Ο Μικρασιατικό και ο Ποντιακός σύλλογος Πτολεμαΐδας,συμμετείχαν με μαρτυρίες των μελών τους. Ακολούθησε Η μπάντα, του Νίκου Ασλανίδη, η οποία έπαιζε εμβατήρια κατά την διάρκεια των επιθέσεων κατά την περίοδο της Γενοκτονίας.
Στις 18.00 επίσης πραγματοποιήθηκε η έκτακτη παράσταση του Αρίστου, μετά το sold out που σημειώθηκε από την Πέμπτη το απόγευμα για την πρώτη προγραμματισμένη παράσταση.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μπορείτε να δείτε εδώ!