Υλικά
• 1/2 κιλό σιμιγδάλι
• 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
• 4 ποτήρια νερό
• 1 ποτήρι με χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες, δαμάσκηνα ή χουρμάδες, ψιλοκομμένα
• 2 ξυλάκια κανέλας
• φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το γαρίφαλο και βράζουμε 5 λεπτά να γίνει το σιρόπι.
- Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. (περίπου 15-20 λεπτά).
- Προς το τέλος του καβουρντίσματος προσθέτουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες.
- Τέλος, ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι (χωρίς τα μυρωδικά) μέσα στο σιμιγδάλι (ή το αντίστροφο) και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το σιρόπι.
- Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα με μια πετσέτα για 10 λεπτά και έπειτα βάζουμε σε φόρμα.
- Αφού κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε.