Σε μερικούς μήνες από τώρα, η πιο νόστιμη έκθεση artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen στην Ελλάδα θα είναι γεγονός.
Αν μη τι άλλο, ο Φεβρουάριος του 2023 θα ξεκινήσει γευστικά, αφού από τις 4 έως τις 6/2 θα πραγματοποιηθεί η βραβευμένη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς, η έκθεση επιστρέφει στο Mec Παιανίας, ως η πρώτη F2B έκθεση που απαντά στα ουσιαστικά ζητήματα των Ελλήνων παραγωγών.
Πιο συγκεκριμένα, η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition εισάγει για πρώτη φορά τον όρο F2B [Food to Business] με στόχο επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και καναλιών διανομής, θέλοντας να δώσει λύσεις σε καίρια ζητήματα, όπως αυτά της συνεχούς αυξανόμενης ανάγκης για προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας και της ανάγκης για ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής.
Έτσι η ΕΞΠΟΤΡΟΦ γίνεται η πρώτη αμιγώς F2B έκθεση artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται o κλάδος της μεγάλης λιανικής (super market), της μικρής λιανικής (παντοπωλεία, delicatessen), του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, villas, yachting etc) και της Εστίασης (Εστιατόρια, bars, wine), κάτω από την κοινή ομπρέλα της έκθεσης, όπου κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο, σημαντικοί buyers θα έχουν τη δυνατότητα να συναντούν απευθείας τους παραγωγούς στην αρχή της σεζόν.
Επιπλέον, όλοι οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους δωρεάν και διαδικτυακά, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.thedelifair.gr, για έναν ολόκληρο χρόνο και να συνομιλήσουν με επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω των virtual B2B συναντήσεων.
Για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου με θέματα που απασχολούν την προώθηση των επιχειρήσεων, την ασφάλεια των τροφίμων, το food waste, τις νέες γαστρονομικές τάσεις, τα «μυστικά» της μαγειρικής τέχνης και πολλά ακόμη.
Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition τιμά φέτος την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που σημαίνει ότι πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας θα έρθουν για να παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τα τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, χυμούς, γλυκά και μαρμελάδες, σάλτσες και αρτοσκευάσματα, και φυσικά τα κρασιά της περιοχής. Κερδισμένοι, φυσικά, όσοι επισκεφτούν την έκθεση, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από γευστικές δοκιμές και γαστρονομικά δρώμενα να γνωρίσουν τα προϊόντα του βορρά, να ενημερωθούν από τους παραγωγούς και να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες.
Στο stage του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» διακεκριμένοι chefs, με οικοδεσπότη τον Κώστα Μπουγιούρη, θα παρουσιάσουν ελληνικές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τα premium προϊόντα των παραγωγών της έκθεση, ενώ θα πραγματοποιηθούν στοχευμένα workshops γύρω από την μαγειρική τέχνη και «Food Expert Stories» από επιτυχημένους επαγγελματίες του κλάδου.
Τέλος, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards 2023, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους Έλληνες παραγωγούς Premium προϊόντων. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα awards έχουν ήδη ανοίξει για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.
Για δηλώσεις συμμετοχής στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ κάντε κλικ εδώ.
Info
9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Mec Παιανίας
4-6/2