Η ΄΄Κυκλική Σταθερότητα΄΄ βασίζεται στην θεωρία που λέει ότι επαναλαμβανόμενες μεταβαλλόμενες συνθήκες που συμβαίνουν στην ζωή μας δημιουργούν μια σταθερότητα και είναι ένας ωραίος τρόπος να τις αντιμετωπίζουμε και να τις αποδεχόμαστε. Η θεωρία αυτή συνδέεται άμεσα με την προσωπική μου ζωή μιας και κυρίως λόγω επαγγελματικών και καλλιτεχνικών μου υποχρεώσεων οι μεταβολές και οι μετακινήσεις ήταν αναπόφευκτες και συχνές.
Όλη αυτή η οπτική αντικατοπτρίζεται σε αρκετά από τα έργα μου κυρίως τα νεότερα μέσα από έγχρωμες σφαίρες πλαισιώνοντας τα ασπρόμαυρα πορτρέτα μου. Σχεδόν σε όλα τα έργα μου επικρατούν γυναικείες μορφές σε ασπρόμαυρους τόνους με κύριο χαρακτηριστικό την αφαιρετική τους διάσταση, την έντονη καθετότητα και παραλληλότητα και υλοποιημένα ως προς το ήμισυ, κάνοντας ξεκάθαρη μια σταθερή τάση των περισσοτέρων ανθρώπων να κυριεύονται από την αίσθηση του ανικανοποίητου και μιας μόνιμης αναζήτησης για κάτι που μας λείπει.
Ένας συνδυασμός λοιπόν μιας εσωτερικής ανάγκης για σταθερότητααλλά και ικανοποίησης του ανικανοποίητουεξωτερικεύονταιμέσα από τα έργα μου και ανοίγουνδρόμους για νέεςεσωτερικέςαναζητήσεις ή δημιουργίανέωνανικανοποίητων προσδοκιών.
Ο Πάνος Ζήζος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καστοριάς όπου πριν ακόμη από το 2000 άρχισε την ενασχόληση του με την τέχνη του graffiti. Οι σπουδές του ξεκινήσαν στο ΤΕΙ Ιωάννινων όπου και αποφοίτησε το 2009. Το 2021 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ¨ΑrtTherapy¨ του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Η ενασχόληση του με το graffitiξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και με διαλλείματα κάποιων ετών συνεχίζει και υπάρχει στην ζωή του. Τα τελευταία χρόνια στα έργα του υπερισχύουν ρεαλιστικά πορτρέτα σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις, συνήθως γυναίκειου φύλλου. Δραστηριοποιείται κυρίως σε πόλεις της βορείου Ελλάδος ενώ έργα του μπορούμε να βρούμε στην Καστοριά, στην Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη, στα Γιάννενα και στην Κομοτηνή. Τα τελευταία χρόνια η παρουσία του είναι σταθερή σε γνωστά φεστιβάλ graffitiόπως το Outtacityfestστα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Vyronasstreetartfestivalστην Αθήνα και άλλα.
Από το 2017 που εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης έχει προσπαθήσει να συνδυάσει την εργασιακή του ιδιότητα με το χόμπι του έχοντας δημιουργήσει μια σειρά από δράσεις με τίτλο ¨graffitiinclusion¨. Πρόκειται για έργα που δημιουργεί στα περισσότερα από τα σχολεία που έχει εργαστεί και αφορούν τοιχογραφίεςπου προάγουν την συμπερίληψη, την διαπολιτισμικότητα και την ισότητα στην εκπαίδευση. Ξεκινώντας από παραδοσιακές μορφές του graffitiκαι μέσα από έντονη και συνεχή δράση πλέον δημιουργεί καμβάδες βασισμένους σε ρεαλιστικά πορτρέτα με μια πιο αφαιρετική διάσταση μέσα από την ιδιαίτερη προσέγγιση και οπτική του. Τα έργα του έχουν ήδη φιλοξενηθεί σε γνωστές γκαλερί της Θεσσαλονίκης ενώ αυτό το διάστημα πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική εικαστική έκθεση με τίτλο ΄΄Κυκλική Σταθερότητα΄΄ που φιλοξενείται στο αρχοντικό Μπασάρα στην Καστοριά.