Οι σαλάτες είναι η ιδανική λύση για κάθε ώρα! Είναι το πρώτο πράγμα που ζητάει ο ουρανίσκος μας. Το έδεσμα που καλωσορίζει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις στο τραπέζι! Μια βόλτα στο μανάβη της γειτονιάς είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις, ώστε να προμηθευτείς τα κατάλληλα υλικά. Αν έχεις τον δικό σου κήπο ακόμα καλύτερα! Φρέσκα, ζωντανά υλικά γεμάτα χρώμα και άρωμα!
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε καλοκαιρινές πράσινες σαλάτες λαχανικών;
Με λίγα και εύκολα υλικά μπορούν να γίνουν το νούμερο ένα στις επιλογές γεύματος που θα σε χορτάσουν και θα σε δροσίσουν, είτε είναι απλές πράσινες με φρέσκα μυρωδικά είτε πιο περίπλοκες με πληθώρα υλικών και χρωμάτων για κάθε γούστο!
Υλικά για τη σαλάτα
500 γρ. φασολάκια
2 αυγά
1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
1 κρίθινο παξιμάδι
Παρμεζάνα
Υλικά για το dressing
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
½ κ.σ. μουστάρδα καυτερή
ξύσμα λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε τα φασολάκια σε καυτό νερό για 5-6 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε τα αυγά.
Όσο βράζουν τα φασολάκια, ετοιμάζουμε το dressing.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
Βγάζουμε τα φασολάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο μπολ με το dressing.
Ξεπλένουμε τα βρασμένα αυγά με άφθονο κρύο νερό, βγάζουμε προσεκτικά τα τσόφλια και τα βάζουμε μέσα στη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα παξιμαδάκια σπασμένα, τον τόνο και τα flakes τυριού.
Ανακατεύουμε να πάει το dressing παντού ώστε να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε!
Μπορούμε να αρωματίσουμε τη σαλάτα με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο κατά προτίμηση!
Enjoy!