Ο γνωστός καλλιτέχνης γκράφιτι Keith Haring πέθανε το 1990, σε ηλικία 31 ετών. Βλέποντας για πρώτη φορά το έργο του «Ημιτελής Πίνακας» του 1989, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο πρόωρος θάνατός του ήταν αυτός που τον εμπόδισε να τον τελειώσει. Στην πραγματικότητα, το να ζωγραφίσει μόνο το ένα τέταρτο του καμβά ήταν σκόπιμη επιλογή του, με σκοπό να κάνει έναν οπτικό σχολιασμό για την επιδημία του AIDS που είχε στοιχίσει τόσες πολλές ζωές και, λίγο αργότερα, θα διεκδικούσε τη δική του. Προφανώς, ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό κανενός να «τελειώσει» την Ημιτελή Ζωγραφική πριν από την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρει το openculture.
«Πέρυσι το καλοκαίρι, η καλλιτέχνιδα Brooke Peachley δημοσίευσε μια φωτογραφία του έργου στο X ζητώντας από τους ακολούθους της να απαντήσουν με ένα άλλο έργο τέχνης. Έξι μήνες αργότερα, ένας άλλος χρήστης απάντησε στην αρχική ανάρτηση με μια εικόνα τεχνητής νοημοσύνης που «ολοκλήρωσε» τη σκόπιμα μισοτελειωμένη δουλειά του Haring, γράφοντας, «με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε ό,τι δεν κατάφερε να τελειώσει!».
Αν και η ανάρτηση είχε αστείο τόνο, πολλοί εξοργισμένοι σχολιαστές φαίνεται να μην το πήραν έτσι. «Η ανάρτηση τράβηξε γρήγορα την οργή της κοινότητας Χ, με τους χρήστες να περιγράφουν την ενέργεια ως «ασέβεια», «αηδιαστική» και «βεβήλωση». Κάποιοι επαίνεσαν τις δυνάμεις της A.I. γιατί «μας έδειξε έναν κόσμο χωρίς AIDS», ενώ άλλοι θεώρησαν το tweet «δόλωμα». «Η εικόνα που δημιουργήθηκε από το A.I. δεν φαίνεται να είναι πιστή στο στυλ του Haring, το οποίο συχνά περιλάμβανε εικόνες ανθρώπινων μορφών», γράφει η Julia Binswanger στο Smithsonian.com. «Αυτά τα είδη φιγούρων είναι ορατά στο αρχικό κομμάτι του Haring, αλλά η γεννήτρια εικόνας δεν μπόρεσε να τα αναπαραγάγει». Η αλγοριθμικά συμπληρωμένη Ημιτελής Ζωγραφική μπορεί να είναι χωρίς αισθητικό ή πνευματικό ενδιαφέρον από μόνη της, αλλά τουλάχιστον έκανε το πρωτότυπο έργο γνωστό στο ευρύ κοινό.