Με τη σεφ Ανίκα Νιανιάκα
Δεν τόχετε με τη μαγειρική; Βαριέστε την πολλή ώρα στην κουζίνα; Ζεσταίνεστε, το καλοκαίρι πλησιάζει, και ψάχνετε αναβλητικές δικαιολογίες;
Κανένα πρόβλημα ! Μαζί θα μάθουμε να μαγειρεύουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το μαγείρεμα παιχνίδι.
Ας μαγειρέψουμε !
Καγιανάς (ή στραπατσάδα)
Μπορούμε να τον σερβίρουμε ως Βrunche, μεσημεριανό η και βραδινό συνοδεύοντας την μπυρίτσα μας.
Χρόνος παρασκευής 10 -15΄λεπτα
Θα χρειαστούμε :
1 αντικολλητικό τηγάνι
1 μπολ
1 πιάτο
Υλικά (για 2 άτομα):
- 4 αυγά
- 1 βάζο σάλτσα για πίτσα από το S/M
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- Ψήνουμε τις δυο φέτες ψωμιού και από τις δυο πλευρές.
- Αφαιρούμε και καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας
- Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
- Περιχύνουμε στην σάλτσα το μείγμα των αυγών
- Ανακατεύουμε, σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά
Σερβίρουμε:
- Πάνω στις φέτες ψωμιού τοποθετούμε τον καγιανά, πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και λίγο πιπέρι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!