Πώς οι Kiss επηρέασαν τη νέα ταινία του Joker;

Οι Kiss ήταν η αφορμή για την επαναπροσέγγιση του χαρακτήρα από τους Joaquin Phoenix και Todd Phillips.

Ο πρωταγωνιστής του Joker: Folie a Deux, Joaquin Phoenix, άντλησε έμπνευση από την πασίγνωστη ομάδα μουσικών “κλόουν”, Kiss, καθώς ετοιμαζόταν να ξαναμπεί στο ρόλο του supervillain.

Στο sequel αυτό του Joker του 2019 πρωταγωνιστεί ο Phoenix ως Joker και η τραγουδίστρια-ηθοποιός Lady Gaga ενσαρκώνει τον έρωτά του, Harley Quinn. Το Folie a Deux διαδραματίζεται δύο χρόνια μετά το Joker, οπότε ο Arthur έχει συλληφθεί και βρίσκεται υπό κράτηση στο Arkham State Hospital εν αναμονή της δίκης για μια σειρά φόνων.

Ο πρωταγωνιστής και ο σκηνοθέτης ήταν αποφασισμένοι να μην δώσουν μια απλή συνέχεια του Joker με εισπράξεις 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αλλά να τοποθετήσουν μια ιδιόμορφη ιστορία αγάπης στον πυρήνα του μιούζικαλ. «Δεν θέλαμε να συνεχίσουμε απλώς από την πρώτη ταινία στην ίδια λογική του πρώτου Joker», είπε ο Phoenix στο USA Today.

Πώς ενέπνευσαν όμως οι Kiss το Joker: Folie a Deux;

Τη στιγμή που τα γεγονότα του Joker: Folie a Deux εξελίσσονται, ο Arthur έχει απογοητευτεί από την περσόνα του Joker και τότε μπαίνει στο παιχνίδι η έμπνευση από τους Kiss.

«Για σκεφτείτε τον Gene Simmons από τους Kiss. Ως 20χρονοι οι Kiss έβαφαν τα πρόσωπά τους, φορούσαν παπούτσια με πλατφόρμες, όλα ήταν rock ‘n’ roll», είπε ο Phoenix. «Αλλά τι συμβαίνει όταν είσαι στα 40 σου και λες “δεν θέλω να χρησιμοποιώ μακιγιάζ πια”; Απλώς άρχισα να γελάω γι’ αυτό. Ο Todd και εγώ τότε αντιληφθήκαμε ότι αυτό είναι η αρχή για κάτι καινούργιο.»

Οι Kiss σταμάτησαν τεχνικά να εφαρμόζουν το χαρακτηριστικό μακιγιάζ τους πολύ πριν τα 40 τους. Οι art rockers εγκατέλειψαν τα βαμμένα τους πρόσωπα το 1983, για να τα υιοθετήσουν ξανά το 1996 για μια τεράστια περιοδεία επανασύνδεσης, όταν ο Simmons ήταν μόλις 47 ετών. Τα μέλη του συγκροτήματος συνέχισαν να περιοδεύουν για τα επόμενα 25 χρόνια, δίνοντας το τελευταίο τους show τον Δεκέμβριο του 2023.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Related Posts

Highlights