Μετρ του ασπρόμαυρου και σπουδαίος ρεπόρτερ ο Ριμπού έχει μείνει στην ιστορία με τις φωτογραφίες του, όπως «Το κορίτσι με το λουλούδι», μπροστά στους αμερικανικούς στρατιώτες στη διάρκεια πορείας εναντίον το πολέμου στο Βιετνάμ.
Ο ίδιος υποστήριζε ότι φωτογράφιζε «όπως ένας μουσικός που σιγοτραγουδάει». Φωτογράφιζε πάντα με φιλμ, ενώ κατά δήλωσή του, χρησιμοποίησε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή «μια φορά». Ο Ριμπού γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1923 κοντά στη Λιόν της Γαλλίας και ήταν ο πέμπτος από τα επτά παιδιά της αστικής οικογένειας. Ένας από τα αδέλφια του ήταν ο Αντουάν Ριμπού, ο ιδρυτής της διατροφικής εταιρείας Danone, ο οποίος απεβίωσε το 2002.
Ξεκίνησε να φωτογραφίζει σε ηλικία μόλις 14 ετών με μια Vest Pocket Kodak που του δώρισε ο πατέρας του.
Το 1944 μπήκε στην Αντίσταση. Μετά τον πόλεμο ακολούθησε σπουδές μηχανικού και μετά εργάσθηκε σε εργοστάσιο πριν τελικά αφιερωθεί πλήρως στη φωτογραφία.
Το 1953 στο Παρίσι, εντάσσεται στο δυναμικό του πρακτορείου Magnum. Τότε δημοσιεύεται στο Life η διάσημη φωτογραφία του «Ζωγράφου του Πύργου του Άιφελ».
Κατόπιν ο Ριμπού ξεκινά να ταξιδεύει και να φωτογραφίζει στον κόσμο. Ινδία, κομμουνιστική Κίνα, Ιαπωνία, ΕΣΣΔ, υποσαχάρια Αφρική κλπ. Είναι ένας από τους λίγους φωτορεπόρτερ που μπήκαν στο Βιετνάμ.
Οι φωτογραφίες του Μαρκ Ριμπού δημοσιεύθηκαν σε πολυάριθμα περιοδικά όπως τα Life, Geo, National Geographic, Paris-Match ή Stern.
Κέρδισε πολλά βραβεία και έγραψε γύρω στα 15 βιβλία. Φωτογραφίες του εκτίθενται πολύ συχνά σε γκαλερί και μουσεία, στη Γαλλία, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.