Together
Together
Together
No Result
View All Result
Home Life & Culture Γαστρονομία

Fast Cooking: Πέστο Κολοκυθιού με Λιγκουίνι

Με την σεφ Ανίκα Νιανιάκα

από togetherteam
22 Ιουνίου 2024
σε Γαστρονομία
Share on FacebookShare on Twitter

H διατροφή μας το καλοκαίρι είναι σημαντική τόσο για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη όσο και για να διατηρήσουμε την ενέργειά μας. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε εύκολες και υγιεινές συνταγές. Σύμμαχος μας είναι η ξεκούραση, τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες μέταλλα αντιοξειδωτικά φυτικές ίνες και νερό. Ένα από τα αγαπημένα μας λαχανικά αρχές του καλοκαιριού είναι τα κολοκυθάκια, εύπεπτα με βιταμίνες Α, C, Κ μαγνήσιο φιλικό οξύ, φυτικές ίνες και χαμηλά σε θερμίδες.

Ελάτε να μαγειρέψουμε κάτι στα γρήγορα!

ΠΕΣΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ

Χρόνος παρασκευής:  20 λεπτά

Υλικά  για 4 άτομα :

500γρ λιγκουίνι

4 κολοκυθάκια

Μερικά φύλλα δυόσμου προαιρετικά

90 γρ καρύδια – 40γρ για το σερβίρισμα

100γρ ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

Χυμό & ξύσμα  από ½ λεμόνι

200 γρ παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη  & 50γρ για το σερβίρισμα

Αλάτι – πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής :

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το πέστο, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμελίγο το πέστο και το αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα βρασμένα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ζεστάλιγκουίνι στο τηγάνιαφού πρώτα  τα έχουμε σουρώσει. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί  διορθώνουμε.

Σερβίρουμε τα λιγκουίνι σε πιάτο και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρυδιά, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips: Τα χοντροκομμένα καρύδια που βάζουμε στο σερβίρισμααναδεικνύουντην γεύσηστο πιάτο μας δίνοντας μια ωραία τραγανή υφή.

 

Buon appetito!

 

Tags: Fast CookingFast Cooking: Πέστο Κολοκυθιού με ΛιγκουίνιΑνίκα ΝιανιάκαΠέστο Κολοκυθιού με Λιγκουίνισυνταγές

togetherteam

Related Posts

Γαστρονομία

Τι κρασί θα πιούμε το Πάσχα;

15 Απριλίου 2025
Γαστρονομία

Γιατί σήμερα τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

25 Μαρτίου 2025
Γαστρονομία

Τα γλυκά της Αποκριάς στην Κοζάνη

26 Φεβρουαρίου 2025
Next Post

Μελέτη: Οι άνθρωποι απομακρύνονται συνεχώς από τις ειδήσεις

Χωριά Φαντάσματα: Η Λεύκη Καστοριάς

Δεδομένα και τάσεις της εκδοτικής δραστηριότητας του 2023

Highlights

Μήνυμα Ελπίδας από τους Νέους για τη Δίκαιη Μετάβαση – Youth2030

Με τη Νέα Γενιά στην Πρώτη Γραμμή: Ο Γιάννης Μητλιάγκας και το Επιμελητήριο Κοζάνης στη Δίκαιη Μετάβαση

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης – Εκδήλωση: “Δίκαιη Μετάβαση” Με την μάτια της νεολαίας

Μαζί στη Διαδρομή για τη Δίκαιη Μετάβαση

Νεολαία για μια Δίκαιη Μετάβαση: Εργαλειοθήκη Συμμετοχής στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Έκθεση για τη Συμμετοχή των Νέων στη Δίκαιη Μετάβαση: Παραδείγματα από 12 Κράτη-Μέλη της ΕΕ

Connect with TOGETHER

Advertising

Contact us

info@togethermag.gr
ad@togethermag.gr
24610 25600
ΑΡΧΕΛΑΟΥ 25
ΚΟΖΑΝΗ

Mailing list

Subscribe to the Τοgether newsletter

Get the day on Together straight to your inbox

Together n. 67

Together n. 67

© 2018 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr

No Result
View All Result
  • News Feed
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Επιστήμη – Tech
    • Κόσμος
    • Υγεία
    • Animals
    • Περιβάλλον
  • Life & Culture
    • Μουσική
    • Βιβλίο
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Φωτογραφία
    • Εικαστικά
    • Design
    • Σειρές
    • Travel
    • Wellbeing
    • Fashion
    • Γαστρονομία
    • Picks
  • ID
    • To Ερωτηματολόγιο του Προυστ
    • Togethergram
    • Togetherωτήσεις
    • Πρόσωπα
  • #opinions
  • Μανταλάκι
  • Διαφήμιση

© 2019 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr