H διατροφή μας το καλοκαίρι είναι σημαντική τόσο για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη όσο και για να διατηρήσουμε την ενέργειά μας. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε εύκολες και υγιεινές συνταγές. Σύμμαχος μας είναι η ξεκούραση, τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες μέταλλα αντιοξειδωτικά φυτικές ίνες και νερό. Ένα από τα αγαπημένα μας λαχανικά αρχές του καλοκαιριού είναι τα κολοκυθάκια, εύπεπτα με βιταμίνες Α, C, Κ μαγνήσιο φιλικό οξύ, φυτικές ίνες και χαμηλά σε θερμίδες.
Ελάτε να μαγειρέψουμε κάτι στα γρήγορα!
ΠΕΣΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ
Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα :
500γρ λιγκουίνι
4 κολοκυθάκια
Μερικά φύλλα δυόσμου προαιρετικά
90 γρ καρύδια – 40γρ για το σερβίρισμα
100γρ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
200 γρ παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη & 50γρ για το σερβίρισμα
Αλάτι – πιπέρι
Τρόπος παρασκευής :
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το πέστο, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμελίγο το πέστο και το αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα βρασμένα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ζεστάλιγκουίνι στο τηγάνιαφού πρώτα τα έχουμε σουρώσει. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε.
Σερβίρουμε τα λιγκουίνι σε πιάτο και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρυδιά, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips: Τα χοντροκομμένα καρύδια που βάζουμε στο σερβίρισμααναδεικνύουντην γεύσηστο πιάτο μας δίνοντας μια ωραία τραγανή υφή.
Buon appetito!