Το Sidecar cocktail φτιάχνεται παραδοσιακά με κονιάκ, λικέρ και χυμό λεμόνι. Θεωρείται αρκετά δυνατό ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από την έντονη ξινή γεύση του.
Η προέλευσή του είναι απροσδιόριστη με το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι να είναι μεταξύ αυτών που την διεκδικούν. Η λεπτομέρεια με τη ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι νόστιμη και ισορροπεί την γεύση. Εάν τοποθετηθεί σε ένα μόνο μέρος του ποτηριού, μπορεί να καταναλωθεί εναλλακτικά -με ή χωρίς ζάχαρη- ανάλογα με τη διάθεση.
Η Γαλλική σχολή προϋποθέτει ίσα μέρη κονιάκ και λικέρ, σε αντίθεση με την Αγγλικανική που υπερτονίζει την παρουσία του κονιάκ με δυο μέρη κονιάκ και ένα μέρος λικέρ. Και στις δυο ωστόσο υπάρχει ο χυμός λεμονιού.
Συστατικά:
45 ml κονιάκ
22 ml χυμός λεμονιού
22 ml Dry Curacao ή Cointreau
7,5 ml απλό σιρόπι
Οδηγίες:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακινούμε. Αν θέλουμε περνάμε το χείλος του ποτηριού με ζάχαρη, γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού και σερβίρουμε.
Source | Uncrate