Together
Together
Together
No Result
View All Result
Home Life & Culture Γαστρονομία

Κλείνει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

από togetherteam
11 Ιανουαρίου 2023
σε Γαστρονομία
Share on FacebookShare on Twitter

Όποιος δεν έχει σκεφτεί να σχεδιάσει μήνες πριν μια επίσκεψη στη Δανία για να γευτεί στο εστιατόριο που έχει βραβευτεί πέντε φορές ως το καλύτερο στον κόσμο πιάτα της New Nordic cuisine με εξεζητημένα υλικά όπως μυαλό πάπιας και καρδιά τάρανδου ταρτάρ προς εκατοντάδες ευρώ, ίσως να μην συγκινηθεί που το Noma θα κλείσει τις πόρτες του στο τέλος του 2024 λόγω μη βιωσιμότητας. Όμως η είδηση αποδεικνύει ότι ακόμη και αν έχεις τρία αστέρια Michelin και διθυραμβικές κριτικές, οι δυσκολίες του fine dining μπορεί να αποδειχθούν αξεπέραστες, όπως εξήγησε και ο σεφ και εμπνευστής του, Ρενέ Ρεντζεπί, στους New York Times. «Δεν είναι βιώσιμο. Οικονομικά και συναισθηματικά, ως εργοδότης και ως άνθρωπος, δεν γίνεται».
Ένα άρθρο των Financial Times τον Ιούνιο περιέγραφε τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας στη γαστρονομική σκηνή της Κοπεγχάγης και το Noma επικρίθηκε για τις άμισθες θέσεις πρακτικής άσκησης επίδοξων σεφ που επιθυμούσαν να μαθητεύσουν στον Ρεντζεπί. Ο σεφ δεσμεύτηκε να γίνει το Noma ιδανικός χώρος εργασίας όμως η πληρωμή των interns πρόσθεσε €50.000 δολάρια στα μηνιαία έξοδα του εστιατορίου. Από το 2025 ο χώρος του Noma θα είναι απλώς η κουζίνα πειραματισμού για τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου Noma Projects, στο οποίο ένα μπουκάλι βινεγκρέτ κοστίζει €250, και το εστιατόριο θα συνεχίσει ως pop up σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Tags: Noma restaurant

togetherteam

Related Posts

Γαστρονομία

Τι κρασί θα πιούμε το Πάσχα;

15 Απριλίου 2025
Γαστρονομία

Γιατί σήμερα τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

25 Μαρτίου 2025
Γαστρονομία

Τα γλυκά της Αποκριάς στην Κοζάνη

26 Φεβρουαρίου 2025
Next Post

Περιβαλλοντικές πολιτικές, τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακή οικονομία στην ατζέντα της Ευρώπης για το 2023

Μανδραγόρας, το φυτό με τις εξαιρετικές ιδιότητες

Closeup of honey dripping off a wooden dipper, isolated on yellow background

Το Α.Π.Θ. εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και αυτό είναι το καλύτερο!

Highlights

Με τη Νέα Γενιά στην Πρώτη Γραμμή: Ο Γιάννης Μητλιάγκας και το Επιμελητήριο Κοζάνης στη Δίκαιη Μετάβαση

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης – Εκδήλωση: “Δίκαιη Μετάβαση” Με την μάτια της νεολαίας

Μαζί στη Διαδρομή για τη Δίκαιη Μετάβαση

Νεολαία για μια Δίκαιη Μετάβαση: Εργαλειοθήκη Συμμετοχής στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Έκθεση για τη Συμμετοχή των Νέων στη Δίκαιη Μετάβαση: Παραδείγματα από 12 Κράτη-Μέλη της ΕΕ

Μια νέα συμμαχία για τη Δίκαιη Μετάβαση με πρωταγωνιστές τους νέους από το Together & το Green Tank

Connect with TOGETHER

Advertising

Contact us

info@togethermag.gr
ad@togethermag.gr
24610 25600
ΑΡΧΕΛΑΟΥ 25
ΚΟΖΑΝΗ

Mailing list

Subscribe to the Τοgether newsletter

Get the day on Together straight to your inbox

Together n. 67

Together n. 67

© 2018 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr

No Result
View All Result
  • News Feed
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Επιστήμη – Tech
    • Κόσμος
    • Υγεία
    • Animals
    • Περιβάλλον
  • Life & Culture
    • Μουσική
    • Βιβλίο
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Φωτογραφία
    • Εικαστικά
    • Design
    • Σειρές
    • Travel
    • Wellbeing
    • Fashion
    • Γαστρονομία
    • Picks
  • ID
    • To Ερωτηματολόγιο του Προυστ
    • Togethergram
    • Togetherωτήσεις
    • Πρόσωπα
  • #opinions
  • Μανταλάκι
  • Διαφήμιση

© 2019 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr