Όποιος δεν έχει σκεφτεί να σχεδιάσει μήνες πριν μια επίσκεψη στη Δανία για να γευτεί στο εστιατόριο που έχει βραβευτεί πέντε φορές ως το καλύτερο στον κόσμο πιάτα της New Nordic cuisine με εξεζητημένα υλικά όπως μυαλό πάπιας και καρδιά τάρανδου ταρτάρ προς εκατοντάδες ευρώ, ίσως να μην συγκινηθεί που το Noma θα κλείσει τις πόρτες του στο τέλος του 2024 λόγω μη βιωσιμότητας. Όμως η είδηση αποδεικνύει ότι ακόμη και αν έχεις τρία αστέρια Michelin και διθυραμβικές κριτικές, οι δυσκολίες του fine dining μπορεί να αποδειχθούν αξεπέραστες, όπως εξήγησε και ο σεφ και εμπνευστής του, Ρενέ Ρεντζεπί, στους New York Times. «Δεν είναι βιώσιμο. Οικονομικά και συναισθηματικά, ως εργοδότης και ως άνθρωπος, δεν γίνεται».
Ένα άρθρο των Financial Times τον Ιούνιο περιέγραφε τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας στη γαστρονομική σκηνή της Κοπεγχάγης και το Noma επικρίθηκε για τις άμισθες θέσεις πρακτικής άσκησης επίδοξων σεφ που επιθυμούσαν να μαθητεύσουν στον Ρεντζεπί. Ο σεφ δεσμεύτηκε να γίνει το Noma ιδανικός χώρος εργασίας όμως η πληρωμή των interns πρόσθεσε €50.000 δολάρια στα μηνιαία έξοδα του εστιατορίου. Από το 2025 ο χώρος του Noma θα είναι απλώς η κουζίνα πειραματισμού για τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου Noma Projects, στο οποίο ένα μπουκάλι βινεγκρέτ κοστίζει €250, και το εστιατόριο θα συνεχίσει ως pop up σε διάφορα μέρη του κόσμου.