Together
Together
Together
No Result
View All Result
Home Life & Culture Γαστρονομία

Κολοκυθάκια Αυγολέμονο

Γράφει η Ιωάννα Νινιώτα-Πουλιοπούλου

από togetherteam
6 Οκτωβρίου 2022
σε Γαστρονομία
Share on FacebookShare on Twitter

Μπήκα στο μπαχτσέ, ένιωξα τη δροσιά από τα φρέσκα κίτρινα λουλούδια τους, μάζεψα τα πράσινα λαχανικά τραβώντας τα απαλά από τα κοτσάνια τους, κάνα δυο μου επιτέθηκαν με το αγκαθωτό τους «καπάκι». Αυτό το ανάλαφρο άρωμα τους θα συνδυαστεί τώρα με τη πιο θεσπέσια γέμιση, θα σερβιριστεί με τη λεμονάτη, γεμάτη μπαχαρικά, σάλτσα μου.

Παίρνω το πιάτο στα χέρια μου και κάθομαι στον κήπο, κοιτάζω το αριστούργημα της φύσης και βάζω ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί. Στην ησυχία του κήπου και στις μυρωδιές του, δοκιμάζω την πρώτη πιπεράτη, λεμονάτη, λαχταριστή μπουκιά. Τι άλλο λέγεται ευτυχία αν όχι αυτό; Μια μέλισσα βουίζει στ’ αυτιά μου, το απογευματινό αεράκι ανακατεύει τα μαλλιά μου, μια ακόμη μπουκιά μου θυμίζει πως ζούμε για τέτοιες γαλήνιες, γεμάτες και  «γεμιστές» στιγμές.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια

2/3 κούπα λάδι

1/3 τριμμένο ξερό κρεμμύδι

400gr κιμάς ανάμεικτος

1/3 κούπα ρύζι καρολίνα

1/3 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Aλάτι και πιπέρι

2 αυγά και 1/3 κούπα λεμόνι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το μισό λάδι. Ανακατεύουμε και αφρατεύουμε με λίγο νεράκι. Το αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τις άκρες και μετά τη μέση. Με το ειδικό εργαλείο του μήλου ή με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Εξωτερικά καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια όπου υπάρχουν στίγματα. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια τα στρώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε με μισή κούπα νεράκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και συμπληρώνουμε από το ζεστό ζουμί της κατσαρόλας. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο που όσο στέκεται πήζει.

 

*Με τη γέμιση που κρατήσαμε, μπορούμε να κάνουμε κολοκυθοκεφτέδες ή κολοκυθόπιτα γλυκιά πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

 

Tags: Γράφει η Ιωάννα Νινιώτα-ΠουλιοπούλουΚολοκυθάκια ΑυγολέμονοΚολοκυθάκια Αυγολέμονο συνταγή

togetherteam

Related Posts

Γαστρονομία

Τι κρασί θα πιούμε το Πάσχα;

15 Απριλίου 2025
Γαστρονομία

Γιατί σήμερα τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

25 Μαρτίου 2025
Γαστρονομία

Τα γλυκά της Αποκριάς στην Κοζάνη

26 Φεβρουαρίου 2025
Next Post

Στο υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο της Lightsource bp στην Κοζάνη

H Μαλάλα Γιουσαφζά πίσω από την υποψηφιότητα του Πακιστάν για Όσκαρ

To Σόχο του Μπέρναρντ Μάρσον

Highlights

Η Δίκαιη Μετάβαση μέσα από τα μάτια των νέων | Στέλιος Μήλιος

Η Δίκαιη Μετάβαση μέσα από τα μάτια των νέων | Νικόλας, Πασχαλίνα, Βασιλική & Αντωνία

 Η Δίκαιη Μετάβαση μέσα από τα μάτια των νέων | Ραφαηλία Γεωργία Στιούκη

Η Γάζα αναζητεί την δική της Νυρεμβέργη

Ντοκιμαντέρ: Δίκαιη Μετάβαση και Εμπλοκή των Νέων στις λιγνιτικές περιοχές της Ελλάδας

Η νεολαία των λιγνιτικών περιοχών έχει φωνή – Youth Summits σε Κοζάνη και Τρίπολη

Connect with TOGETHER

Advertising

Contact us

info@togethermag.gr
ad@togethermag.gr
24610 25600
ΑΡΧΕΛΑΟΥ 25
ΚΟΖΑΝΗ

Mailing list

Subscribe to the Τοgether newsletter

Get the day on Together straight to your inbox

Together n. 67

Together n. 67

© 2018 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr

No Result
View All Result
  • News Feed
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Επιστήμη – Tech
    • Κόσμος
    • Υγεία
    • Animals
    • Περιβάλλον
  • Life & Culture
    • Μουσική
    • Βιβλίο
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Φωτογραφία
    • Εικαστικά
    • Design
    • Σειρές
    • Travel
    • Wellbeing
    • Fashion
    • Γαστρονομία
    • Picks
  • ID
    • To Ερωτηματολόγιο του Προυστ
    • Togethergram
    • Togetherωτήσεις
    • Πρόσωπα
  • #opinions
  • Μανταλάκι
  • Διαφήμιση

© 2019 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr