Together
Together
Together
No Result
View All Result
Home Life & Culture Γαστρονομία

Κριθαρότο με άγρια μανιτάρια και γαρίδες

Γράφει η Ιωάννα Νινιώτα-Πουλιοπούλου 

από togetherteam
27 Απριλίου 2022
σε Γαστρονομία
Share on FacebookShare on Twitter

Καθώς άκουγα τις στάλες της βροχής να χτυπούν στον τσίγκο που αγκάλιαζε το παλιό μαγειρείο πίσω από το σπίτι μου στο χωριό, με πλημμύρισαν αναμνήσεις.

Μου ήρθε η μυρωδιά από “καλογράκια” στο τηγάνι, που μάζευε πάντα η γιαγιά μου μετά τη βροχή του κρασιού κι ο ήχος του κρασιού που έρεε στην κούπα του παππού μου. Σχεδόν γεύτηκα το τραγανιστό και σαρκώδες μανιτάρι που άρπαζα καυτό από το τηγάνι όταν ήμουν μικρή.

Τα άγρια μανιτάρια του χωριού μου θα ταιριάζουν τέλεια με το κριθαρότο γαρίδας που έχω βάλει στο μενού. Σύγχρονη κουζίνα με μία πινελιά από παράδοση, γεμάτη γεύση και αναμνήσεις. Ένα δάκρυ ανέβηκε στα μάτια μου μα δεν το άφησα να κυλήσει στα μάγουλά μου. Έτρεξα και έβαλα το τηγάνι στη φωτιά.

 

 

Κριθαρότο με άγρια μανιτάρια και γαρίδες

 

Υλικά 

1 κούπα ελαιόλαδο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 πράσινη και κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό ντομάτας

1/2 κιλό γαρίδες

1 κουταλάκι αλάτι, ελάχιστο πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα

1 φύλλο δάφνης, ελάχιστο μπαχάρι, ελάχιστο ούζο

2 κούπες κριθαράκι

2 βασιλομανίταρα αποξηραμένα

 

 

Εκτέλεση 

Καθαρίζετε και βράζετε μόνο τα κεφάλια της γαρίδας ώστε να σας δώσουν τρεις κούπες ζωμό.

Έπειτα ζεσταίνετε μέσα σε τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, σκόρδο και τα μανιτάρια. Ρίχνετε τη σάλτσα και σιγοβράζετε ώσπου να πυκνώσει.  Προσθέτετε το κριθαράκι και τις γαρίδες μαζί με το ζωμό, συμπληρώνετε το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι και το ούζο. Βράζετε για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρετε το κριθαρότο ζεστό και από πάνω πασπαλίζετε με τρίμμα αποξηραμένων μανιταριών.

 

Tags: Ιωάννα Νινιώτα-ΠουλιοπούλουΚριθαρότο με άγρια μανιτάρια και γαρίδες

togetherteam

Related Posts

Γαστρονομία

Τι κρασί θα πιούμε το Πάσχα;

15 Απριλίου 2025
Γαστρονομία

Γιατί σήμερα τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

25 Μαρτίου 2025
Γαστρονομία

Τα γλυκά της Αποκριάς στην Κοζάνη

26 Φεβρουαρίου 2025
Next Post

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Οι αρχές υιοθετούν το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα

"Full Time" από 5/5 στους κινηματογράφους από το Cinobo

Δυναμώστε την ένταση…το In-Edit επιστρέφει!

Highlights

Μήνυμα Ελπίδας από τους Νέους για τη Δίκαιη Μετάβαση – Youth2030

Με τη Νέα Γενιά στην Πρώτη Γραμμή: Ο Γιάννης Μητλιάγκας και το Επιμελητήριο Κοζάνης στη Δίκαιη Μετάβαση

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης – Εκδήλωση: “Δίκαιη Μετάβαση” Με την μάτια της νεολαίας

Μαζί στη Διαδρομή για τη Δίκαιη Μετάβαση

Νεολαία για μια Δίκαιη Μετάβαση: Εργαλειοθήκη Συμμετοχής στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Έκθεση για τη Συμμετοχή των Νέων στη Δίκαιη Μετάβαση: Παραδείγματα από 12 Κράτη-Μέλη της ΕΕ

Connect with TOGETHER

Advertising

Contact us

info@togethermag.gr
ad@togethermag.gr
24610 25600
ΑΡΧΕΛΑΟΥ 25
ΚΟΖΑΝΗ

Mailing list

Subscribe to the Τοgether newsletter

Get the day on Together straight to your inbox

Together n. 67

Together n. 67

© 2018 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr

No Result
View All Result
  • News Feed
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Επιστήμη – Tech
    • Κόσμος
    • Υγεία
    • Animals
    • Περιβάλλον
  • Life & Culture
    • Μουσική
    • Βιβλίο
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Φωτογραφία
    • Εικαστικά
    • Design
    • Σειρές
    • Travel
    • Wellbeing
    • Fashion
    • Γαστρονομία
    • Picks
  • ID
    • To Ερωτηματολόγιο του Προυστ
    • Togethergram
    • Togetherωτήσεις
    • Πρόσωπα
  • #opinions
  • Μανταλάκι
  • Διαφήμιση

© 2019 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr