Αυτό το ασχημούτσικο αγκαθωτό αλλά πεντανόστιμο ψαράκι μπορείς να το απολαύσεις ψητό, αχνιστό ή και σε σούπα μιας και είναι πλούσιο σε κολλαγόνο και δίνει πεντανόστιμο ζωμό! Το Μπουρδέτο είναι μια κλασσική Κερκυραϊκή συνταγή που μαζί με την σκορπίνα μετατρέπεται σε ένα από τα καλύτερα θαλασσινά πιάτα!
Συστατικά:
2 σκορπίνες 1 κιλο περίπου
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
3 μεγαλούτσικα κρεμμύδια
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
½ ποτήρι κρασί
1 φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.γ πάπρικα καυτερή
1 κ.γ πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
Καθαρίζεις καλά τις σκορπίνες προσέχοντας το κεντρικό αγκάθι στην ράχη τους
Κόβεις τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά
Όταν καραμελώσουν και αλλάξουν χρώμα τα κρεμμύδια ρίχνεις το σκόρδο, τον πελτέ και τα πιπέρια και ανακατεύεις καλά
Σβήνεις με κρασί
Ρίχνεις την ντομάτα κι ένα ποτήρι νερό
Σκεπάζεις να πάρει μία βράση και προσθέτεις τις σκορπίνες συμπληρώνοντας νερό μέχρι την μέση των ψαριών αν χρειάζεται
Αφού βράσουν για δεκαπέντε λεπτά και τα γυρίσεις προσεκτικά βράζεις για δέκα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα
Απόλαυσε το με ένα πιλάφι ή κοφτό ζυμαρικό!