Η εισαγωγή του Sauvignon Blanc στον ελληνικό αμπελώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σύγχρονου προφίλ των λευκών ελληνικών κρασιών. Αν και δεν έχει τη ίδια παρουσία με το Chardonnay, το Sauvignon Banc ήταν αναμφισβήτητα η ποικιλία με την μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση των γευστικών προτιμήσεων του σύγχρονου Έλληνα καταναλωτή.
Αρχικά καλλιεργήθηκε στην περιοχή της Μακεδονίας, αποτελώντας μέρος κάποιων χαρμανιών με άλλες ποικιλίες, προσδίδοντας τα μοναδικά αρωματικά χαρακτηριστικά του και ενισχύοντας ταυτόχρονα την φρεσκάδα του κρασιού με την υψηλή του οξύτητα. Σίγουρα η πιο επιτυχημένη συνταγή, γευστικά και εμπορικά, είναι το πάντρεμα του Sauvignon Blanc με το Ασύρτικο. Το Sauvignon Blanc προσθέτει φρουτώδη αρώματα και οξύτητα, ενώ το λιγότερο αρωματικό Ασύρτικο προσδίδει σώμα, δομή, πολυπλοκότητα και την δυνατότητα παλαίωσης. Οι πωλήσεις αυτού του στιλ κρασιού, εκτινάχθηκαν στην κορυφή με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα, να δημιουργούν κρασιά αυτού του στιλ.
Ενώ κάποιοι οινοπαραγωγοί προτιμούν τον ατόφιο αρωματικό, φυτικό και δροσιστικό χαρακτήρα του Sauvignon Blanc, κάποιοι άλλοι αφήνουν τα κρασιά να ωριμάσουν σε δρύινα βαρέλια. Τα κρασιά αυτά δεν εμφανίζουν έντονο φρουτώδες άρωμα, αλλά διαθέτουν ένα πιο πλούσιο χαρακτήρα με νότες δρυός και άνθη κουφοξυλιάς, αλλά και πιο πυκνή και ογκώδη γεύση.