Φροντίστε να μην βάψετε πολύ φρέσκα αυγά. Τα φρέσκα αυγά δεν ξεφλουδίζονται εύκολα, καλύτερα να είναι 7 – 10 ημερών.
- Διατηρείστε τα αβγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσουν από την αρχή κατά το βράσιμο.
- Πλύνετε τα αυγά προσεκτικά ώστε να είναι απαλλαγμένα από κάθε βρωμιά και για να είναι η επιφάνεια τους λεία για το βάψιμο.
- Στρώστε καθαρό μαλακό βαμβακερό πανί στον πλατύ πάτο της κατσαρόλας.
- Τοποθετείστε μια μικρή στρώση στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μην είναι στρυμωγμένα μεταξύ τους τα αυγά για να αποφευχθεί το ράγισμα και το σπάσιμο και προσθέστε νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και ξύδι.
- Σκεπάστε με το καπάκι και βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να έρθει το νερό λίγο πριν το σημείο βρασμού, δηλαδή πριν αρχίσει να κοχλάζει και χτυπιούνται τα αυγά, λίγο πριν τους 100 βαθμούς.
- Σβήστε την εστία.
- Αφήστε τα αυγά να μείνουν στο καυτό νερό για 13 λεπτά αν είναι μέτρια, για 15 λεπτά αν είναι μεγάλα και για 18 λεπτά αν είναι πολύ μεγάλα.
- Βγάλτε τα αυγά και αφήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.
- Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται.
- Στη συνέχεια βγάλτε προσεκτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω στη χαρτονένια θήκη που τα αγοράσατε.
- Μόλις στεγνώσουν γυαλίστε τα με ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!